Backar upp Melinda – efter påstådda hoten

Agenten: ”Vi har känt till situationen”

avSimon Sjöstrand

Erik Karlssons fru Melinda har sökt skydd mot Mike Hoffmans partner Monika Caryk efter påstådda hot och trakasserier.

Nu tas Melinda i försvar av flera spelarfruar.

Otroligt stolt över att hon vågar stå upp för sig själv och sin familj”, skriver Kyle Turris fru Julie på Twitter.

Det var på tisdagen som det rapporterades om jätteskandalen i Ottawa Senators.

Erik Karlssons lagkamrat Mike Hoffmans flickvän, Monika Caryk, anklagas för att ha trakasserat paret Karlsson (Erik och Melinda) efter deras familjetragedi. I mars offentliggjorde paret att de förlorat sin ofödde son och på tisdagen uppgav lokaltidningen Ottawa Citizen att Melinda begärt skydd mot Caryk.

I en ansökan till myndigheterna i Ottawa ska Melinda ha vittnat om att hon och Erik från november 2017 fram till i dag blivit hotade och trakasserade av Hoffmans flickvän.

Foto: BRUCE BENNETT / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
Mike Hoffman och flickvännen Monika Caryk.

”Vill se mig död”

”Monika Caryk har i upprepade meddelanden uttryckt att hon ville se min ofödda son död. Hon har även uttryckt att hon vill se mig död och att någon borde ’ta hand om’ min mans ben och avsluta hans karriär”, sa Melinda enligt Ottawa Citizen.

Samtidigt har Mike Hoffman bedyrat sin och sin flickväns oskuld.

Ärendet utreds av polisen och på tisdagen meddelade Ottawa Senators att även de startat en utredning i samarbete med NHL och att de ”kommer vidta nödvändiga åtgärder för att skydda spelarna och deras familjer”.

Och nu tas Melinda i försvar av flera personer.

”Inget vi pratat om bara i dag”

Reaktionerna på sociala medier har varit starka och flera fruar till före detta lagkamrater vittnar om missförhållandet och backar upp Melinda.

Julie Turris, fru till Kyle som lämnade Ottawa i början av säsongen, berättar bland annat om en nätmobbning som gick överstyr till ”något helt annat” i april.

Olyckligt att den här privata saken har blivit offentlig. Otroligt stolt över att hon står upp för sig själv och sin familj. Det krävdes mod”, skriver Julie på Twitter.

Även Marlee Hammond, fru till tidigare Ottawa-målvakten Andrew Hammond, rider ut till Melindas försvar.

Om du bara visste hur icke-förvånande det här är. Det är hemskt, bara hemskt. Och det värsta av allt är hur Melinda bara ville hålla allt privat eftersom hon är en så fin person även när en person är så elak mot henne”, skriver Marlee.

Monikas fixering kring Melinda har alltid varit osund. Sen blev det skrämmande. Så glad att ”Mel” försvarar sig själv. Inget lag hade välkomnat den här tjejen”, skriver Kodette LaBarbera, fru till målvakten Jason LaBarbera.

”Svårt vara i samma omklädningsrum”

Samtidigt bekräftar Mike Hoffmans agent, Robert Hooper, att både spelaren och klubben känt till situationen under en längre tid.

– Det här är inget vi pratade med Pierre om bara i dag. Vi har varit medvetna om situationen sedan säsongens slut, säger Hooper enligt Ottawa Citizen.

Han berättar att man framfört till klubbens general manager Pierre Dorion att det skulle bli ohållbart för båda spelarna att stanna i klubben.

– Vi har indikerat för Pierre att det skulle vara väldigt svårt för båda parter att vara i samma omklädningsrum.

Hoffman ska inte ha känt till att hans partner blivit anmäld förrän han sett det i medierna.

Hooper tror att Caryk är oskyldig.

– Det är en mycket känslig och svår situation. Vid den här tidpunkten har vi inte försetts med något som skulle indikera att Mike och Monika är inblandade, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL