Från iskalla till guldhopp

avHenrik Lundgren

GÖTEBORG. Iskalla hela vintern.

Men i slutspelet har Victor Olofsson, Simon Hjalmarsson och Carl Grundström växt ut till potentiella guldhjältar.

– Jag hade inte gjort det här målet för en vecka sen. Mitt självförtroende är på en helt annan nivå nu, säger Victor Olofsson efter förlängningsavgörandet.

Ungtupparna Carl Grundström och Victor Olofsson var två stora anledningar till Frölundas fina höst. Men efter årskiftet har duon varit iskalla framför mål, liksom tippade poängkungen Simon Hjalmarsson.

– Vi har haft det tufft i vinter, men jag tar gärna målen nu under slutspelet i stället, säger Victor Olofsson.

”Jag känner mig lite lugnare”

Hjalmarsson inledde den stentuffa kvartsfinalserien mot Skellefteå med att göra två mål, och avslutade med ännu ett i den sjunde och avgörande matchen. Grundström låg bakom segern i det femte mötet och Olofssons mål i den sjätte matchen gjorde att han fick självförtroende nog att avgöra också möte sju.

– Ja, det känns som att jag fick självförtroende av det första målet jag gjorde. Jag känner mig lite lugnare och tryggare med pucken. Jag fortsätter gärna göra mål under resten av slutspelet, mitt självförtroende är på en helt annan nivå nu, säger Olofsson.

Simon Hjalmarsson sköt in det tidiga ledningsmålet. Han ser vad det nyfunna självförtroendet hos trion kan betyda.

– Självklart är det viktigt för laget att vi är igång. I grund och botten är vi alla tre målskytter, och målskyttar mår bra av att göra mål. Vi har alla haft en del matcher där vi haft svårt att göra det, så kan vi komma upp på ett lite högre målsnitt så kommer det att hjälpa oss att vinna fler matcher framöver. Givetvis. Det är slutspel nu, en nystart för oss allihop.

Slitit på spelarna

De sju tuffa matcherna har slitit på spelarna. Men:

– Jag tror snarare att vi haft mer nytta av dem. Vi har vant oss vid ett högre tempo och visar ingen tendens till att börja bli trötta. Vi har bara känt oss piggare ju längre de här matcherna har gått, vi känner oss hur starka som helst, säger Olofsson.

Foto: BILDBYRÅN