Uppgifter: Karlsson skriver på nytt med Vegas

avMakoto Asahara

William Karlsson verkar bli kvar i Las Vegas.

Enligt TSN-journalisterna Pierre LeBrun och Bob McKenzie så kommer svensken skriva på ett nytt åttaårskontrakt, värt upp emot motsvarande en halv miljard kronor, med Golden Knights.

William Karlsson var på väg att bli en så kallad ”restricted free agent” den 1 juli.

Nu verkar det som att han oavsett blir kvar i Vegas Golden Knights.

Enligt trovärdiga kanadensiska journalisterna Pierre LeBrun och Bob McKenzie så kommer svensken att skriva på ett nytt åttaårskontrakt med Nevadaklubben.

Ett kontrakt som enligt McKenzie kommer att ha en snittårslön på sex miljoner dollar, något som över åtta år ger en totallön på upp emot motsvarande en halv miljard svenska kronor.

”Ville verkligen stanna”

”Karlsson kämpade hårt för att få maxlängden på kontraktet. Knights kämpade hårt för en sansad snittlön vilket laget fick. Som jag sagt, Karlsson ville verkligen inte lämna. Om det inte hade blivit en förlängning hade han nog flyttat i sommar”, skriver Pierre LeBrun på Twitter.

26-åringen stod för 56 poäng (24 mål och 32 assist) i grundserien under förra NHL-säsongen. Säsongen dessförinnan gjorde han desto fler (43 mål och 35 assist), följt av 15 poäng i slutspelet när Vegas gick hela vägen till Stanley Cup-final under sin debutsäsong i NHL.

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
William Karlsson.
ARTIKELN HANDLAR OM