William Karlsson med tionde målet för säsongen

Svensken målskytt för Vegas: ”Skönt att studsa tillbaka”

Publicerad 2018-12-10

TAMPA. Wild Bill är uppe i tvåsiffrigt igen.

Vegas-stjärnan satte sitt tionde mål för säsongen, medelst ett sylvasst skott från vänstra tekningscirkeln, när Golden Knights sänkte Dallas hemma i T-Mobile Arena i natt.

– Jag lyckades hitta en lucka mellan benen på backen som stod framför mig, säger han till Sportbladet efter 3-2-segern.

Är det något fel på Vegas helt plötsligt?

En och annan undrade när de mot alla odds åkte på en 5-1-torsk mot hopplösa jumbon LA Kings i Staples Center i lördags.

Men det var tydligen bara en tillfällig dipp.

I natt, hemma i T-Mobile Arena, replikerade de med en 3-2-vinst i en tajt, jämn och hård match mot betydligt svårare motståndaren Dallas Stars.

– Ja, det var skönt att vi kunde studsa tillbaka så snabbt efter en sådan förlust, säger William Karlsson när vi når honom efteråt.

William Karlsson jublar efter sitt mål.

Åker på bortaturné

– Det var framförallt viktigt att få gjort innan den bortaturné vi drar iväg på nu (med matcher i New York mot Islanders, Devils och Rangers samt i Columbus mot Williams gamla lag Blue Jackets).

”Wild Bill” bidrog själv till segern genom att göra sitt tionde mål för säsongen i mitten av andra perioden. Han fick pucken i vänstra tekningscirkeln och snärtade in pucken bakom Ben Bishop.

– Jag lyckades hitta en luckan mellan benen på backen som stod framför mig, förklarar han.

Oscar Lindberg svarade å sin sida för en assist.

Det blev många blågula noteringar i protokollet under en svängig fajt mellan Anaheim och New Jersey i Honda Center.

Jakob Silfverberg och Pontus Åberg gjorde båda mål för hemmalaget, Jesper Bratt svarade för två assist för gästerna och Marcus Johansson för en – och när mindre än en minut återstod såg den senare också till att säkra en poäng åt Devils genom att kvittera till 5-5.

Till slut vann dock Ducks på straffar, efter fina strutar av Daniel Sprong och Ryan Getzlaf.

I ”The Battle of Alberta” mellan Edmonton och Calgary smaskade Connor McDavid in ett ruskigt snabbt skott i mitten av första perioden – och det räckte till seger. Oilers vann den karaktäristiskt fysiska och griniga matchen med 1-0.

Patrick Kane gjorde två mål på Montreal hemma i United Center, det ena på assist från Erik Gustafsson, men det är inte hans och Chicagos år i år. Habs vann ändå med 3-2.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se