Joe Thorntons första hattrick sedan 2010

Publicerad 2019-02-19

NEW YORK. Till sin egen, lagkamraternas och fansens gränslösa glädje gjorde gamle Joe Thornton hattrick i natt.

För första gången på nästan tio år!

– En fin känsla. Men jag borde gjort ett fjärde mål också, säger den 39-årige legendaren efter det som lite snöpligt ändå blev en 5-6-förlust mot heta Boston.

Det var gåshudsframkallande scener som utspelades när 39-årige Joe Thornton 13.32 in i tredje perioden i San Joses högdramatiska – och allmänt lysande – hemmamatch mot Boston gjorde 5-4.

För med det målet gav den folkkäre veteranen inte bara hemmalaget ledning i kritiskt läge. Han fullbordade sitt första hattrick sedan oktober 2010.

Reaktionen blev oförglömlig.

Publiken stod upp och skrek rakt ut i flera minuter, jublande lagkamrater och materialförvaltare och coacher kunde inte bli att krama om honom i båset – och ”Jumbo Joe” själv bara strålade av lycka.

– Ja, det var en fin känsla, säger han när han möter media efteråt.

– Vi får se om det tar tio år tills jag gör nästa hattrick. Jag skjuter inte så ofta längre så det skulle inte förvåna…

Festen kom dock av sig, för det glödheta Boston lät sig inte bekommas av det kaliforniska känslosvallet.

Chris Wagner kvitterade med knappt två minuter kvar – enligt San Jose-lägret efter att slagit in pucken med hög klubba – och på övertid klappade backen Charlie McAvoy in avgörande 5-4.

– Mm, det var förstås en liten besvikelse. Jag borde gjort ett fjärde mål också, ler ”Jumbo Joe”.

Alex Ovetjkin fortsätter spruta in mål. Han gjorde både sitt 41:a och sitt 42:a för säsongen när Washington tidigt morse slog LA Kings med 3-2.

Nicklas Bäckström och Andre Burakovsky stod för varsin assist.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se