Rejäl kritik mot domarna: ”Jättefiasko”

Publicerad 2019-04-06

Semifinalspelet är i gång.

Och klassiska rivalmötet Färjestad–Djurgården inleddes genast med en omdiskuterad situation.

– Inget annat än ett jättefiasko, säger hemmalagets Michael Lindqvist om ett bortdömt mål.

Färjestad BK

Ettan mot tvåan i svensk hockeys maratontabell drabbar samman i den ena SM-semifinalen.

Då var matchen Färjestad–Djurgården inte mer än knappt sex minuter gammal när hemmalaget visade rejäl frustation över ett domslut.

Mikael Wikstrand hade skjutit in pucken i nät, men domarna valde att videogranska och sedan döma bort målet.

Anledningen var att Linus Johansson stötte till Adam Reideborns plockhandske och ska ha hindrat Djurgårdsmålvakten att rädda pucken.

En identisk situation som i Färjestads kvartsfinalserie då domarna ansåg att det var ett korrekt mål av HV 71.

”Horribelt beslut”

Trots att Färjestad ändå gick upp i en 2–0-ledning i den första perioden var värmlänningarna rejält upprörda över det bortdömda målet.

– Det ska vara 3–0 egentligen. Det är inget annat än ett jättefiasko att det inte blir mål. Vi får exakt ett sådant mål mot oss i en avgörande förlängning, säger Michael Lindqvist i C More.

Även Färjestads sportchef, Thomas Rhodin, var ilsken när han intervjuades på jumbotronen i arenan i paus.

– Ett helt horribelt beslut, jag har ingen förståelse alls. Otroligt konstigt, säger han.