12–0 mot Oskarshamn.

Men mot Red Bull München föll Färjestad.

CHL-mötet i Tyskland slutade 2–1.

Det var ett formstarkt Färjestad som äntrade Olympia Eishalle i München i kväll.

FBK hade, efter torsken mot Frölunda, både slagit Djurgården i förlängning och fullständigt demolerat Oskarshamn med 12–0 (!).

Men mot de tyska ligaledarna fick Karlstadslaget en jobbig resa. München, som leder den inhemska ligan överlägset efter nio omgångar, öppnade målskyttet efter sex minuter.

Bra läge trots förlust

Sedan följde en mållös period och så kom tvåan. 32-åringen Philip Gogulla skejtade runt Jonathon Blum, gled in framför målvakten Markus Svensson och nätade.

Färjestad skulle reducera, Marcus Nilsson via en hemmaback med två minuter kvar, men närmare än 2–1 kom de aldrig.

– Det som saknas i kväll är att vi inte gör mål. I sista gör vi ändå match av det, men vi hade behövt vara mer effektiva i kväll, säger tränaren Johan Penneborn i Viaplay.

Trots förlusten ligger FBK kvar på andraplatsen i gruppen som räcker till slut spel. Men i nästa omgång måste de besegra München på hemmais för att säkra avancemanget.

Färjestad ligger sexa i SHL efter åtta matcher. På torsdag spelar de hemma mot Leksand.

Hur det gick i Belfast? Där tog Luleå en planenlig seger mot Belfast Giants. Joonas Jalvanti sköt in 1–0, Juhani Tyrvainen gjorde 2–0 och sex mål senare vann Luleå med 6–3. De är klara för slutspelet i CHL.