Canucks tränare: ”Jag är extremt arg”

avMalin Wahlberg, Per Bohman

HOCKEY

Elias Pettersson fick en hjärnskakning efter den tuffa tacklingen.

Nu stängs Mike Matheson, som tacklade svensken, av i två matcher.

– Om jag är arg? Extremt arg, säger Vancouvers tränare Travis Green.

Elias Pettersson har gjort succé under sina första matcher i NHL. Men 19-åringen tvingades lämna mötet med Florida Panthers efter en tackling från Mike Matheson. Pettersson fick en hjärnskakning av smällen och rapporteras bli borta i 7-10 dagar. Vancouver Canucks tränare Travis Green är rasande över tacklingen.

– Är jag arg? Extremt arg. Jag är väldigt upprörd fortfarande. Vi förlorade en lysande ung spelare till en skada som jag inte tycker var nödvändig. Jag är förbannad just nu när jag pratar om det, säger han enligt TSN.

”Lika arg som fansen”

Green delar också Vancouverfansens ilska efter tacklingen.

– Jag förstår Canucksfansens reaktion till smällen. Jag visste inte vad som hade hänt efter matchen. Ingen av spelarna på isen eller på bänken visste vad som hänt. Ibland i hockey blir det reaktioner på smällarna och killarna slåss. Det var inte fallet på den här. Ingen visste vad som hände. Jag försökte att komma in på min iPad för att se vad som hade hänt, säger han och fortsätter: 

– Jag förstår att Canucksfansen undrar. Jag förstår den delen av spelet väldigt väl. Jag är lika arg som fansen över det som hände.

Matheson utreddes för tacklingen på Pettersson och under måndagsnatten stod det klart att spelaren stängs av i två matcher för interference och osportsligt uppträdande.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM