Träffade domaren under bråket – fick matchstraff

Andra raka segern för Leksand

Publicerad 2018-12-29

Leksand fortsätter vinna efter att ha brutit sina långa förlustsvit.

På lördagen besegrade de Karlskrona med 3–1 på bortaplan.

Då fick Tor Immo ett matchstraff när han kom åt domaren under ett bråk med hemmalagets Jörgen Karterud.

Efter nio raka förluster har Leksand börjat vinna matcher igen. Målen från Daniel Gunnarsson, Johan Porsberger och Jon Knuts räckte för att ta sin andra raka sedan – trots en sen reducering från Karlskronas Mikael Kurki på Telenor Arena.

Matchens snackis blev dock en annorlunda utvisning på Tor Immo

Domaren blev träffad

I slutet av den andra perioden blev det hetsig stämning mellan Immo och Jörgen Karterud vilket resulterade i ett bråk mellan spelarna. När den assisterande domaren Roland Gille försökte lugna ner situationen kom Immo åt honom – vilket räckte för att domarna skulle ge Leksandspelaren matchstraff.

Även Karterud blev utvisad i samband med bråket – fast endast i två minuter – för osportsligt beteende.

I och med 3–1-segern har Leksand inkasserat 46 poäng efter 31 matcher i hockeyallsvenskan.

Serieettan Oskarshamn vann med nöd och näppe hemma mot Vita Hästen.

Segern mot jumbon satt långt inne – och matchens enda mål kom först efter 52 minuter när Karl Johansson fick pucken i nät.

Även Modo avgjorde med sena mål när de besegrade Pantern med 2–0.

Målen kom först i den tredje perioden – först genom Henrik Björklund och sedan genom Kristian Jakobsson.

Målrikt blev det i stället mellan Västervik och Björklöven. Tre raka perioder slutade 1–1 och med 3–3 vid full tid gick matchen till förlängning. En mållös förlängning resulterade i straffläggning – där Victor Öhman klev fram och avgjorde för Västerviks del.