Ineffektivt Mora förlorade igen

Publicerad 2017-12-30

GÖTEBORG. Massor av chanser och bra spel.

Men återigen förlust för Mora.

– Det är klart att det är frustrerande, säger John Persson efter 2–3-förlusten mot Frölunda.

Full fart framåt, från båda lagen. Underhållande ishockey i Scandinavium dit Mora definitivt inte kommit för att be om ursäkt. Nya kedjan med Jason Akeson, Jacob Lagacé och David Kase var stekhet och trion kunde ha gjort två-tre mål redan i den första perioden.

Men i stället var det Andrew Rowe som påpassligt höll sig framme när Steven Seigo missade målet med sitt skott. Pucken studsade i sargen och kom ut på andra sidan buren. Och där stod Rowe och petade in ledningsmålet.

Reste sig

Frölunda kom tillbaka, skapade ofta tryck när de väl fick fast pucken i Moras zon, och Christoffer Ehns kvittering kom inte ologiskt, men desto vackrare. Klapp-klappspel mellan Ponthus Westerholm och Pontus Widerström gav Ehn fritt fram i slottet. En snabb fint och ett backhandavslut upp i bortre krysset och så stod det 1-1.
– Det var skönt att vi fick kvitteringen. Det gick rätt fort, jag kom med bra fart från egen zon och fick pucken i stort sett i ett friläge. Lite flyt också, pucken stod på högkant när jag lyfte in den, säger han till CMore.

För Mora var det ett tungt baklängesmål, efter att man skapat mängder av chanser till ytterligare ledning.

– Vi får en massa lägen, men har svårt att få in den. Det är klart det är frustrerande. Vi skapar alla de här chanserna för att vi vill göra mål, men just nu går den inte in, säger John Persson.

Fixade lite spänning

Värre skulle det bli i den tredje perioden, där Mora trots många fina chanser fick se Frölunda springa iväg med de tre poängen. Precis som mot Luleå i torsdags, då det också länge stod 1–1, tappade man i den tredje perioden och efter att Christoffer Ehn gjort sitt andra mål i matchen tappade Mora kraft. Brandon Gormley åkte ut, och med bara sekunder kvar av de numerära överläget kunde Ponthus Westerholm stöta in 3–1.

Mora fick ändå till en reducering i spel sex mot fem och tryckte på för ytterligare mål i slutminuten. Jacob Lagacé fick ett kanonläge, men stötte pucken utanför.