Småkronorna tog tredje raka segern

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-12-30

Svenska superkedjan gav förbundskaptenen svar på tal

REGINA. Tränaren Pär Mårts ville ha ut mer av sin förstakedja inför matchen mot Ryssland.

Den kritiken väckte JVM:s svenska superkedja - som gav svar på tal.

Sex poäng (3+3) av André Petersson, Magnus Pääjärvi-Svensson och Marcus Johansson knäckte ryssarna.

– Vi stormtrivs ihop, säger tvåmålskytten André Pettersson.

Många anser att de tre svenskar bildar JVM:s bästa kedja.

Till och med kanadensiska tv-kanalen TSN har kallat dem det.

Men Pär Mårts var inte nöjd efter de två första matcherna.

– Nej, jag tyckte inte de fått ut vad de är mäktiga. Det är dags för dem att kliva fram nu, sa han.

Och som han blev bönhörd.

JVM:s märkligaste mål hittills

Redan efter tre och en halv minut hade de gett Småkronorna ledningen med 1-0 efter ett av JVM:s märkligaste mål hittills.

André Peterssons klubba gick av när han skulle skicka in Magnus Pääjärvis-Svenssons precisa passning och både pucken

och klubbladet hamnade bakom ryske jätten Igor Bobkov i kassen.

Knappt fyra minuter senare var det dags igen.Magnus Pääjärvi-Svensson trampade in i zon på högerkanten och skickade iväg ett stenhårt slagskott som ställde Bobkov – ryssen som höll nollan och tog 46 skott mot Finland kvällen innan.

Och när ryssarna var på väg in i matchen i andra perioden var det dags för André Petterson-show igen.

En stenhårt handledsskott med 1.57 kvar att spela av perioden.

Det betydde 3-1 till Sverige, då ryssarna reducerat på ett friläge och var ett extremt viktigt mål inför periodpausen.

Pär Mårts satte ihop de tre individualisterna i samma kedja under landslagslägret i Uppsala inför VM.

Nyårsfest mot Finland

En lite oväntatd kombination av tre spelare som alla vill ha mycket puck.

– Men vi respekterar varandra och försöker spela pucken såofta det går och alla har bra fart och spelsinne, säger André Petersson.

Tredje perioden kontrollerades av svenskarna och Daniel Brodin kunde öka på till 4-1.

På nyårsafton blir det ny fest - mot Finland.