Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-20

Två NHL-matcher i natt.

Främste svensk: backen Niclas Wallin.

Wallin hade två assist när Carolina besegrade Anaheim borta med 3-1.

Natten innan hade Carolina förlorat mot LA Kings efter förlängning (3-4). Revanschen i Kalifornien lät inte vänta på sig. I natt tog Hurricanes kommandot från start och skapade det mesta och bästa i den första perioden.

1-0 kom också logiskt efter sex minuters spel när Ryan Bayda tryckte in pucken. Niclas Wallin fick andraassisten.

Hemmalaget kvitterade i den andra perioden när Francois Beauchemin nätade - även här en blågul andraassist genom Samuel Påhlsson. Men strax innan den andra periodpausen var Niclas Wallin framme igen och passade fram Rod Brind´Amour till, skulle det visa sig, det matchavgörande 2-1-målet.

För trots hårt tryck i den sista perioden lyckades inte Anaheim överlista bortalagets målvakt Michael Leighton som totalt räddade 32 skott i matchen. Bland annat hade Anaheim chansen att i spel fem mot tre reducerad, men Leighton höll undan.

3-1 av Eric Staal kom i tom bur då Jean-Sebastien Giguere lämnat kassen.

I Chicago inkasserade Vancouver andra raka bortaförlusten när Blackhawks sänkte kanadensarna med 4-2.

2-1 i den första respektive tredje perioden gav det önskade slutresultatet för Chicagos nye coach Joel Quenneville som tagit över efter att Denis Savard sparkades blott fyra omgångar in i säsongen.

- Skicklighetsgraden kommer att bli bättre och bättre för våra unga killar. Men som coach är vi i kortsiktiga affärer och då gäller det att vinna hockeymatcher, sa en njd Quennenville.

Framför allt två lirare dominerade i matchen: Patrik Sharp, 26, och Patrick Kane, 19. Båda noterades för tre poäng vardera. Sharp satte två mål och Kane ett.

Framför allt den senares 3-1 mål i power play en bit in i tredje perioden sänkte Canucks mentalt. Kane stötte enkelt in en retur bakom Roberto Longo i Vancouvers mål.

Senare tröstmålade Henrik Sedin genom att sätta 4-2 med knappt fem minuter kvar. Samtliga fyra Vancouver-svenskar (Sedin, Sedin, Öhlund och Edler) fick mycket istid (23-28 minuter), men anmärkte sig inte nämnvärt.

- Vi måste hitta ett sätt att spela bättre. Överlag har vi haft några matcher där vi inte spelat bra defensiv hockey, sa Mattias Öhlund självkritiskt.