Svensk show – Forsberg dubbel målskytt

Publicerad 2019-01-10

Först två snygga mål, sedan ett grovt misstag och till slut ett fräckt avgörande.

Jodå – med både Viktor Arvidsson och Filip Forsberg tillbaka är det Nashville-show igen.

Duon gjorde tre av lagets fyra mål i sudden-segern mot Chicago.

Både Arvidsson, 25, och Forsberg, 24, var borta över en månad på grund av en bruten tumme respektive en handskada.

I december hackade Nashvilles spel och laget tappade i toppen av både divisionen och konferensen. Men för två veckor återkom Arvidsson och i tisdags var Forsberg med i matchen igen.

Och vilket lyft det blivit.

”Otroliga kuggar”

Först en 4–0-vinst borta mot Toronto. De båda svenskarna var visserligen poänglösa då Forsberg fick inleda i fjärdekedjan.

– Det är klart att det betyder mycket att vi äntligen börjar få tillbaka folk. Framförallt ”Arvid” och Filip är otroliga kuggar för oss i den där förstakedjan och nog märks det att de spelar igen. Trots att han varit borta så länge tyckte jag Filip såg riktigt bra ut ikväll, sa lagkompisen Mattias Ekholm till Sportlbadet efter den segern.

I natt var JoFA-kedjan – med centern Ryan Johansen som tredjelänk – intakt från start.

Då blev det total show:

1–2, 17.59 i period 1: Direkt efter Chicagos kvittering vann Johansen tekningen till P.K Subban. Stjärnbacken levererade en läcker passning till Arvidsson som slet sig loss och nöp till. Tid efter 1–1: Åtta (!) sekunder.

1–3, 16.26 i period 2: Forsberg slog till med första fullträffen efter comebacken och den 15:e denna säsong. Ett snärtigt och snyggt dragskott i powerplay som satt i krysset bakom målvakten Collin Delia.

Filip Forsberg nätade två gånger om när Nashville besegrade Chicago på övertid.

Misstag som gav 3–3...

Sedan kom misstagen. Först reducerade Blackhawks kapten Jonathan Toews i numerärt underläge precis före den andra pausen – med de två svenskarna på isen.

Och med med 2.21 kvar av den tredje kvitterade Artem Anisimov efter en grövre försvarstabbe. Forsberg hade pucken bakom eget mål, men i stället för att säkra upp tjuvade Arvidsson mot mittzon och passningen bröts av Duncan Keith. Några sekunder senare låg 3–3-pucken i Nashville-kassen.

...men nytt måljubel

Men till slut triumferade de blågula pjäserna.

I förlängningen avgjorde nämligen Filip Forsberg – assisterad av Calle Järnkrok och Mattias Ekholm (andra för kvällen).

Forsberg fick pucken på högerkanten, tog sig fräckt förbi Jonathan Toews och fri med Collin Delia lyfte han retfullt enkelt in pucken i nät för mål nummer 16 denna säsong.

Game over och stora svenska leenden.

– När jag väl kom nära var det ganska öppet vid första stolpen så jag försökte bara lyfta pucken, säger Filip om 4–3-målet och fortsätter:

– Det finns några saker i spelet som förstås är lite rostiga, passningar som jag missar och så. Men jag försöker jobba på och det var många saker som fungerade också.

Nashville tog därmed tog över ledningen i Central division genom att passera Winnipeg och ligger samtidigt trea i den västra konferensen efter Calgary och Vegas.

Mera svenskt: Trion Erik Gustafsson, Marcus Krüger och Carl Dahlström hade varsin assist för Chicago.

Gabriel Landeskog hade två assist för sitt Colorado borta mot Calgary.

Det hjälpte dock föga då både Mikael Backlund och Elias Lindholm gjorde mål för Calgary som vann matchen med 5–3.

Jakob Silfverberg gjorde Anaheims 1–0-mål mot Ottawa.

Men det räckte bara till en poäng.

Senators kom tillbaka och vann matchen efter förlängning sedan Colin White avgjort matchen.