KHK:s skräckmotståndare sänkte jumbon

Publicerad 2018-02-27

Karlskronas kvalmardröm är på väg att bli sann.

Det på grund av deras absoluta mardrömsmotståndare: Emil Larsson.

I kväll satte han sitt sjätte, sjunde och åttonde (!) mål mot KHK under säsongen i Luleås 5–1-seger.

Karlskrona är fast förankrade i botten på SHL. Hemma mot Luleå var det nästan poängkrav för att kunna haka på i streckkampen.

Men historien talade inte för KHK som under säsongens tre andra möten förlorat med totalt 1–14 mot gästerna. Fem av dem hade skyttekungen Emil Larsson gjort.

Och det fortsatte på den inslagna vägen.

Luleå jagar topp sex

Efter att backtalangen Nils Lundqvist öppnat målskyttet för Luleå och Joel Kellman kvitterat på straff klev Emil Larsson in och satte 2–1 med ett rappt handledsskott. När sedan Johan Harju avslutat ett läckert klapp-klapp-anfall till 3–1 kom Emil Larssons andra mål till 4–1 på en inbrytning från vänsterläge.

När sedan KHK tappade puck i egen zon i tredje fullbordade skyttekungen sitt hattrick till 5–1 i matchen. KHK-specialistens åttonde mål mot de orangea i år och tjugoförsta totalt i SHL.

– Vad säger man, en riktigt skön seger framför allt. Det är inte den enklaste matchen att komma ner hit men vi gör det på ett jäkla bra sätt, säger Larsson i C More.

”Tappar huvudet helt”

För Luleå var det tre viktiga poäng i jakten på en direktplats i kvartsfinalspelet. Just nu återstår sex poäng att jaga ikapp på Malmö med fem omgångar kvar för tabellsjuan.

För jumbon är det nu fem poäng upp till Örebro på säker mark och vinner Mora sin hängmatch är avståndet uppe i sex poäng. Tränaren Ove Molin var rejält besviken.

– Vi förlorar matchen på sex, sju minuter i andra perioden. Vi tappar huvudet helt, spelar absolut inte som vi sagt att vi ska göra och de straffar oss varje gång, säger han.