Linköping har kopplat greppet mot HV 71 efter 3-2 i ännu en stenhård match.

Efteråt var HV-tränaren Andreas Johansson mycket besviken på sin backstjärna Jere Karalahtis insats vid avgörandet.

– Det ska vara mos där!, säger han i C More.

Det fortsätter vara otroligt jämnt i kvartsfinalserien mellan Linköping och HV 71.

I den femte matchen så var det Linköping som satte sig i förarsätet från start. Jonas Junland öppnade målskyttet efter 4,48 med ett välplacerat dragskott. Svaret kom dock snabbt från HV-backen Chris Campoli som kvitterade bara knappa minuten senare.

Linköping ägde den andra perioden där Jakub Vrana gjorde 2-1 sju minuter in. Sen hann LHC med att pricka ramen två gånger innan Chris Campoli återigen kvitterade matchen med ett handledsskott i vänstra krysset.

Kan avgöra på måndag

– Vi är glada med att det står 2-2, konstaterade Mattias Tedenby i andra periodpausen.

Men det blev tredje gången gillt för Linköping. När Mattias Sjögren snodde pucken av Kristofer Berglund i offensiv zon och hittade Nichlas Hardt som tryckte in 3-2 så orkade inte Jönköpingslaget resa sig.

– Jag tycker vi spelar bra hela matchen igenom, vi spelar som vi avtalat innan matchen och alla gör sitt, säger Nichlas Hardt i C More.

HV 71:s tränare Andreas Johansson var mindre nöjd med spelet vid det avgörande målet. Han menade att backjätten Jere Karalahti borde gått tuffare på puckhållaren Mattias Sjögren när han bröt in på mål.

”Ska vara mos"

– Sista målet får inte hända. Det ska bara vara mos på den killen som kommer in på mål. Det ska vara mos!, säger han i C More och fortsätter:

– Han ska köra rakt över honom, committar han sig där måste han gå för fullt.

Det var fjärde gången av fem möjliga som en match i kvartsfinalserien slutade 3-2 och därmed leder LHC matchserien med – just det – 3-2 i matcher. Första chansen att avgöra serien har LHC i Jönköping på måndag.