Örebro kvitterade efter en fräckis av publikfavoriten

Uppdaterad 2015-03-20 | Publicerad 2015-03-19

Klubbens första slutspelsvinst på hemmais

Efter två raka förluster kom en efterlängtad vinst.

Trots en trygg ledningen blev det stor dramatik i slutet av matchen.

Örebro vann den första kvartsfinalen mot Växjö, 3-2 på bortais. Efter det har smålänningarna tagit två raka segrar och vänt på matchserien.

På torsdagskvällen fick Växjö en smakstart när Jani Lajunen tryckte in 1-0 efter knappt tre minuter.

Men tio minuter senare kvitterade Daniel Viksten.

Vallade in pucken

På tio minuter i den andra perioden gjorde Petr Zámorský, Henrik Löwdahl och Miiko Lehtonen varsitt mål och gav ÖHK ett överläge med 4-1.

Löwdahls mål var det mest anmärkningsvärda. Först sköt 33-åringen pucken utanför, men efter att den studsat i sargen skickade han den mot målvakten Cristopher Nihlstorp som styrde in den i egen bur.

– Jag ser att Nihlstorp inte ser var pucken är, så jag chansar och kastar in pucken där. Det blev succé den gången, säger Löwdahl till C More.

Kvitterade matchserien

Erik Josefsson reducerade till 2-4 i boxplay i mitten av den tredje perioden. Ett märkligt mål där det var rörigt runt Julius Hudacek. Pucken hamnade på nätet på sidan av målburen och Josefsson höll sig påpassligt framme och tryckte in pucken.

Växjö öste på i den tredje perioden och Josh Hennessy tryckte in 3-4 med några minuter kvar på klockan. Men Örebro höll undan och kvitterade till 2-2 i matchserien.

Det är ÖHK:s första slutspelsseger på hemmais. Den femte kvartsfinalen spelas i Växjö på lördag.