Först klev lagkapten Magnus Nygren av och kort senare Johan Ryno.

Men trots det vann Färjestad klassikermötet med Djurgården med 4-2.

– En riktigt bra laginsats, säger FBK-forwarden Linus Persson i C More.

Färjestad hade ett par rutinerade avbräck redan från start mot Djurgården, Ole-Kristian Tollefsen är avstängd och Rickard Wallin saknades med skada.

Och efter att lagen gjort varsitt mål i första perioden, Joakim Nygård och Markus Ljungh, blev det än värre för Karlstadlaget. I paus kom beskedet att lagkaptenen Magnus Nygren lämnat matchen för gott.

– Jag vet inte vad det var, jag har bara fått beskedet att han inte spelar mer, sa Tommy Samuelsson hemlighetsfullt i pausen.

Holms slarv avgjorde

Sex minuter senare fick han möblera om än mer i laguppställningen när Johan Ryno av okänd anledning klev av isen och hängde upp grejerna .

Men FBK svarade bra på avbräcken, bara två minuter efter Ryno hängt upp handskarna så sköt Tomas Skogs ett skott från blå som Victor Ejdsell kunde styra in till 2-1, hans första SHL-mål för i år.

Djurgården jagade en poäng men Philip Holm förstörde de chanserna med en galen indianare rakt i gapet på Milan Gulas som avgjorde med sitt första mål på åtta matcher.

Matchen slutade 4-2 sedan Linus Persson gjort mål i tom kasse och Markus Ljungh tröstmålat.

– Vi gör en riktigt bra laginsats i dag, vi håller ihop laget och även om de skapar mycket chanser så har vi bra tålamod. Vi är bra rätt igenom i dag, sammanfattade Linus Persson efter tredje raka segern.