Kritiken efter matchstraffet: ”Skitfult”

Örebro halkade ner på kvalplats efter 1–3 mot Rögle.

Då riktas kritik till Marcus Weinstrock som drog på sig ett matchstraff.

– Ett riktigt skitbeslut, säger experten Sanny Lindström i C More.

Örebro har slagits i botten av SHL-tabellen hela hösten och kvällens möte mot Rögle var ett viktig sådant i ligans nedre region.

Men 13 minuter in i matchen tilldelades skåningarna ett straffslag och Kodie Curran gjorde inga misstag.

Backen gjorde fräckt 1–0 för Rögle.
I mellanperioden blev uppförsbacken ännu mer brant för Örebro.

Spelat 298 matcher

Hemmalagets Marcus Weinstock hade inte missat en match på fyra säsonger och spelat 298 matcher i rad, utan varken ha skadat sig eller blivit avstängd.

Men nu kommer 34-åringen att missa åtminstone en match.

Drygt halvvägs in i matchen sänkte han Röglekaptenen Ted Brithén med en huvudtackling och fick matchstraff.

– Ett riktigt skitbeslut, den tacklingen är skitful rent ut sagt, säger C More-experten Sanny Lindström.

”Ingen ful spelare”

Kollegan Johan Tornberg håller med:

– Han är ingen ful spelare på det sättet, men helt klart en femminutersutvisning.

Under det fem minuter långa powerplay-spelet gjorde Rögle också 2–0-målet genom Taylor Matson, men Örebro hann också reducera.

Med en sekund kvar av Rögles fem-mot-fyra-spel stack Tylor Spink upp och sköt in 1–2.

Närmare än så kom inte Örebro.

Laget förlorade till slut med 1–4 efter två baklängesmål i tom kasse i slutet och halkar därmed ner på kvalplats i SHL-tabellen.