Wayne Gretzkys råd till William Nylander

Legendaren om härvan i Toronto: ”Jag menar, lyssna...”

avPelle Strandman

Publicerad:
Uppdaterad:

Bara ett par veckor kvar till deadline och fortfarande inget kontrakt för William Nylander.

Nu ger NHL:s störste genom tiderna sin syn på situationen.

– När jag var i den åldern så ville jag bara spela hockey, säger Wayne Gretzky till TSN.

Det har gått nästan två månader sedan NHL-säsongen inleddes och fortfarande är läget oförändrat för William Nylander.

22-åringen är alltjämt oense med Toronto om en kontraktsförlängning och om situationen inte är löst innan den 1 december så blir det inget spel i NHL för svensken den här säsongen.

Nu har självaste Wayne Gretzky, av många ansedd som tidernas främsta hockeyspelare, delat med sig av sina tankar i ”Nylander-gate”.

Här om dagen öste han beröm över Elias Pettersson – men när hans landsman i Maple Leafs kommer på tal är det ett mer bekymrat tonläge.

Foto: Amber Bracken / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Wayne Gretzky

Ger sitt råd till Nylander

På frågan om vad hans råd skulle vara till Nylander svarar legendaren:

– Jag menar, lyssna... För det första så måste han lyssna på sin mamma och pappa. Jag menar, det är dem man lutar sig mot. Hans föräldrar finns där för honom och har en sak i åtanke och det är att ta hand om sin son. Han borde luta sig mot sina föräldrar och såklart även sina rådgivare och agent, säger Gretzky till TSN.

Han antyder sedan att Nylander borde börja fokusera mer på att komma tillbaka ut på isen i NHL och sänka sina anspråk utanför rinken.

– I slutändan – när jag var i den åldern så ville jag bara spela hockey. Jag tycker att han borde sätta sig ner och säga: “Jag spelar i en jättebra stad och i en jättebra organisation. Jag spelar i ett “Original 6”-lag. Vill jag verkligen inte vara där?

Foto: AXMAN OLA/Aftonbladet/TT / TT NYHETSBYRÅN

”Han har redan bestämt sig...”

Gretzky tillägger att det dessutom vore att försumma en unik sportslig möjlighet om Nylander lämnar det konkurrenskraftiga lag som Toronto har mönstrat till den pågående säsongen.

– De har en rättmätig chans att vinna Stanley Cup. När du har spelare som John Tavares och Auston Matthews och målvakten spelar så bra som han gör. De har en bra tränare. Jag menar, lyssna… Det är en ganska trevlig plats att spela på.

– Jag kan inte föra hans talan för han har redan bestämt sig. Men om jag hade varit en ung man så hade jag funnits där den 15 september. 

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM