”Blir mest hatad i klubbens historia”

Stenhårda kritiken mot svenske stjärnan

avAndreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

William Nylanders framtid diskuterades i TSN:s ”OverDrive”.

Och domen mot den svenske stjärnan var stenhård.

– Om det här slutar med att Nylander trejdas så kommer han att bli hatad av fansen, säger programledaren Bryan Hayes.

William Nylander och Toronto Maple Leafs har fortfarande inte kommit överens om ett kontrakt. Om dödläget inte nystas upp före den 1 december får den svenske 22-åringen inte spela i NHL den här säsongen.

Och fansen börjar bli otåliga.

”Kan bli utbuad”

När ”Lill-Nyllets” framtid diskuterades i TSN-programmet ”OverDrive” natten till i dag var domen stenhård.

– Jag tror att alla är trötta på den här situationen nu. Samtidigt går det bra för laget, så varför inte bara ta det bästa du kan få i utbyte och trejda honom?, undrar Jeff O’Neill, en av programledarna.

I programmet diskuterades även vilket mottagande Nylander kommer få om han skriver på.

– Jag hade inte blivit chockad om han hade blivit utbuad av de egna fansen i sin comeback, även om jag inte tror att en majoritet av dem hade buat, säger den andre programledaren, Bryan Hayes.

”Kommer bli hatad”

Han tror att irritationen blivit så stor att Nylander riskerar att lämna Toronto som en ”avskydd spelare”.

– Om han blir trejdad så kommer han att bli den mest hatade Leafs-spelaren i modern historia. Mer hatad än (Dion) Phaneuf och (Phil) Kessel. Han draftades av den här klubben, han utvecklades i den här klubben. Säg att det visar sig att vi erbjöd honom ett sexårskontrakt med 6,5 miljoner dollar per år, då kommer fansen tänka: ”Hur kunde du inte ta det? Varför stannade du inte?”. De kommer att ta det personligt. Blir Nylander trejdad så kommer han att bli hatad, säger Bryan Hayes.

På Twitter svarar flera supportrar och säger att de hade blivit minst lika förbannade på general managern Kyle Dubas, ifall det hela skulle sluta med att Toronto tappar William Nylander.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM