”Bulan” rasar mot domarna: ”Ska vara godkänt”

Publicerad 2019-10-12

GÖTEBORG. Luleå misslyckades i numerära överlägen mot Frölunda och kvitteringspucken som var i mål underkändes.

Thomas ”Bulan” Berglund var på domarna i spelargången i periodpausen.

– Det är ett 2–2-mål som ska vara godkänt för oss, säger Luleåtränaren.

Frölunda HC
Luleå HF

De båda semifinalmoståndarna från i våras – då vann Frölunda med 4–1 i matcher – är i bra matchform och Luleå visade direkt att de skulle ge hemmalaget en fajt i Scandinavium.

En fin spelvändning från gästerna gav 1–0 (2.56) när Jack Connolly frispelade Einar Emanuelsson, som svarade för säsongens första mål.

Samuel Fagemo tog in Frölunda i matchen med 1–1 via en fin dragning som grundlurade David Rautio i LHF-målet.

I spel fyra mot fem höll sedan Mats Rosseli Olsen fast pucken starkt i offensiv zon, Max Friberg passade och Jacob Moverare dunkade in 2–1 (18.26) i nättaket med ett slagskott från nära håll.

”Bulan” inte glad

Luleå hade en 2–2-puck i mål av Austin Farley, men det blev bortdömt och tränaren Thomas ”Bulan” Berglund rasade:

– Målvakten ska hålla pucken i tre sekunder, han höll den kanske i tre hundradelar, säger Berglund till CMore.

– Vi har egentligen en kvittering inne, men domaren är väldigt, väldigt snabb på pipan där, upprepar ”Bulan” på presskonferensen efter matchen.

TV-bilder i CMore visade hur Berglund var på domaren Mikael Sjökvist i spelargången i första periodpausen.

– Det var högt tonläge, men sedan gick man därifrån, säger CMores Petter Rönnqvist.

Berglund blev inte gladare av den andra perioden. Luleå lyfte sig spelmässigt men kunde inte trots chansen med en spelare mer på isen fyra gånger få till det framåt.

Ineffektivt Luleå

– Det var för bedrövliga och för svåra passningar. Vi måste spela enklare och visa oss för varandra, säger Luleåkaptenen Erik Gustafsson om lagets power play.

I stället snärtade Johan Sundström mycket vackert in 3–1 för Frölunda med en välplacerad backhand i inledningen av den tredje perioden.

Efter att Luleå åter misslyckats i spel i numerärt överläge, bland annat fyra mot tre, så visade Samuel Fagemo igen sin individuella skicklighet, körde slalom i offensiv zon och drog in matchavgörande 4–1 (50.16).