Förlust direkt i Djurgården för Hårdstam

Första matchen som huvudtränare för Rickard Hårdstam.

Då blev Djurgården nollade av serieledande HV71 och förlorade med 0–3.

HV71

Djurgården, HV71 och Luleå har flera saker gemensamt. Förutom att ligga på den övre halvan av tabellen har samtliga tre topplag en annan huvudtränare i båset nu än när de startade säsongen.

Joakim Engström, HV71, och Mikael Forsberg, Luleå, kunde båda inleda det nya jobbet med seger.

Lika enkel start fick däremot inte den senast nytillträdde huvudtränaren Rickard Hårdstam som under tisdagskvällen förlorade sin första match med Djurgården i SDHL – mot serieledande HV71.

Hanna Olsson med spiken i kistan

Efter åtta minuters spel hade Jönköpingslaget en ledning med 2–0 efter mål av Rosa Lindstedt och ligans poängfarligaste back Sidney Morin.

Hemmalaget närmade sig en reducering i tredjeperioden men Alba Gonzalo i HV-målet spikade igen rejält och motade samtliga 20 skott som kom mot henne. I stället kunde Hanna Olsson sätta spiken i kistan till 3–0 med fyra minuter och 17 sekunder kvar av slutperioden.

Stockholmslaget har chans till revansch redan på lördag då lagen möts igen.