”Förvånad om Karlsson stannar i San José”

avMakoto Asahara

Stanna och skriva på ett nytt avtal med San José? Eller dra österut?

Spekulationerna intensifieras kring vad den svenska backstjärnan Erik Karlsson hittar på i sommar.

Det var i september förra året som Ottawa Senators valde att trejda bort sitt affischnamn Erik Karlsson till San Jose.

Med tanke på Karlssons kontraktssituation, med blott ett år kvar av sitt avtal, så visste San Jose redan vid trejden att nya kontraktsförhandlingar skulle vänta efter säsongen.

Snart är vi där – och därmed har spekulationerna ökat kring vad som händer med den svenske megastjärnan, som den 1 juli kan bli en så kallad ”unrestricted free agent” – vilket skulle innebära att han kan förhandla med valfri klubb.

”Vill till östkusten”

Om man ska tro den vanligtvis trovärdige NHL-krönikören Christ Johnston, som skriver för kanadensiska Sportsnet, så är det mest sannolika att Karlsson väljer att packa väskorna och resa österut i sommar. Något han påpekat i flera radiointervjuer under veckan.

– Västkusten är nog inte hans förstaval med tanke på att han har familj kvar i Ottawaområdet och att hans fru är därifrån. Om han går som free agent tror jag att lag som New York Rangers kommer blanda sig i. Kanske Tampa Bay, men då måste de göra sig av med en del spelare för att ha råd med honom, säger Johnston i Sportsnets radiokanal.

I New York skulle Karlsson bli en naturlig frontfigur för det klassiska lagets restaurering. I Tampa Bay skulle Karlsson få spela tillsammans med gode vännen Victor Hedman.

Väcker känslor?

Samtidigt höjer krönikören ett varningens finger för vad det slutspel som Karlsson och hans San Jose just nu är inblandat i kan betyda för hans val.

– Jag vet inte vilka känslor det här slutspelsäventyret väcker hos honom. Det blir första gången han får spela så långt in på säsongen som en NHL-spelare om de når Stanley Cup-finalen. De sista veckorna kanske får honom att vilja stanna, säger Johnston.

– Men jag måste ändå tro att han väljer att lämna när allt kommer omkring.

ARTIKELN HANDLAR OM