Joel Lundqvist slutar i Tre Kronor

avHenrik Lundgren

Publicerad:

GÖTEBORG. Henrik Lundqvist är klar för VM. 

Men han får inte sällskap av brorsan Joel, 37.

– Det har vuxit fram. Jag går in på mitt sista år med Frölunda, och jag tror att jag behöver fokusera på det ifall jag ska leverera, säger Frölundastjärnan.

Han hintade om det redan går i Rakapuckar.com. Och efter att ha gjort ett och legat bakom ett mål mot Djurgården så stängde Joel Lundqvist definitivt dörren till Tre Kronor och vårens VM-turnering.

– Jag har egentligen inte haft någon dialog med ledningen på hela säsongen. Sen har vi spelat i CHL också, så då har jag inte varit aktuell. Men det här beslutet har vuxit fram. Jag känner att jag kommit dit nu, säger han.

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Joel och Henrik Lundqvist.

Ett år kvar på kontraktet

Han tackade nej till VM redan i fjol för att få möjlighet till en längre försäsong med Frölunda. Hans kontrakt med Frölunda går ut efter den kommande säsongen och han har tidigare inte stängt möjligheten för att skriva på ett nytt kontrakt. 

– Men jag känner att jag måste fokusera enbart på Frölunda nu om jag ska leverera där. Det är så tuff konkurrens ändå för att ta en tröja, så jag får fokusera på dem. 

Inte ens det faktum att brorsan Henrik Lundqvist redan tackat ja till VM ändrar på hans beslut.

– Haha, nä. Jag vet att konkurrensen med spelarna från NHL och från killarna här hemma är tuff ändå. Så jag har valt att fokusera på Frölunda. 

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM