VICTORIA. Kanada förlorade lite överraskande gruppfinalen mot Ryssland.

Och det kan bli rena mardrömmen för Juniorkronorna.

Nu kan man ställas mot hemmanationen i ett kokande Rogers Arena redan i semifinal.

Kanada är laget som har imponerat mest i den andra gruppen, medan Rysslands spel stundtals har hackat en hel del.

Men när laget ställdes mot varandra i den avslutande matchen i natt var det Ryssland som vann med 2–1.

Det blev inte helt oväntat en jämn och dramatisk match. Kanada tog ledningen redan efter drygt två minuter då Cody Glass sköt 1–0. Ryssland kvitterade tre minuter senare genom superduon Kravtsov och Denisenko. Den sistnämnde gjorde målet.

Ryskt jubel

Efter en mållös mittperiod kom avgörandet nio minuter före slutet. Pavel Shen sköt 2–1-målet.

Kokande arena i Vancouver

Därmed vinner också Ryssland grupp A i Vancouver, precis som Juniorkronorna har gjort i grupp B i Victoria. Något som betyder att de båda lagen tidigast kan stöta på varandra i en final eller bronsmatch.