William Karlsson slog till igen – satte mål nummer 31

Publicerad 2018-02-22

NEW YORK. Jodå, de fick spela ”Världens bästa Karlsson” i T-Mobile Arena i Las Vegas i natt också.

William Karlsson styrde in sitt 31:a mål för säsongen när de gyllene riddarna sänkte Calgary med 7-3.

– Ja, det var kul att få göra ett igen, säger ”Wild Bill” till Sportbladet.

Som vi berättade i en stor intervju med sensationsmannen William Karlsson igår spelar de alltså en snutt av Astrid Lindgren-klassikern ”Världens bästa Karlsson”, på svenska, i T-Mobile Arena på Strippen när han gör något bra.

Den gick het när han som förste svensk den här säsongen sprängde 30-målsbarriären förra veckan – och i natt fick de plugga den igen.

”Bara raka in pucken”

När en halv minut återstod av första perioden i mötet med Calgary sträckte han fram klubban och styrde in mål nummer 31 för säsongen.

– Ja, det var kul att få göra ett igen, säger han när vi når honom efter slutsignalen.

– Reilly Smith slog ett fint skottpass, det var bara för mig att raka in pucken. Framförallt var det dock skönt att studsa tillbaka i vinnarspåret efter förlusten mot Anaheim senast.

Ja, den blev rejäl också, Golden Knights seger. Matchen svängde fram och tillbaka i en och en halv period. Sedan gjorde hemmalaget ett riktigt ryck och vann alltså till slut med 7-3.

Mikael Backlund hade assist på ett av Flames mål.