Sänkte Dahlin – vann slagsmål: ”Älskade det”

avPer Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Redan i sitt första byte sänkte han Rasmus Dahlin med en rungande tackling – och 20 sekunder senare vann han ett slagsmål mot Zach Bogosian.

Jo, Ryan Hartman verkar ha förstått hur en hockeyspelare bör presentera sig i Philadelphia.

– Det lät som publiken älskade det. Jag planerar att bidra med mer av den varan, säger förvärvet från Nashville efter en 5-2-seger mot Buffalo som håller Flyers slutspelsdrömmar vid liv

Han hann inte mer än landa i Philly efter trejden från Nashville – sedan var Ryan Hartmanny publikfavorit i Wells Fargo Center.

Man blir det i den tuffa metropolen på östkusten  om man spelar hårt och rått och kompromisslöst – och just de egenskaperna visade den 24-årige amerikanen omedelbart prov på i sin debut mot Buffalo i natt.

1 av 2 | Foto: Chris Szagola/CSM/REX

Som sagt: Redan i första bytet knockade han svenske super-rookien Rasmus Dahlin med en ”open ice”-propp som det formligen sjöng om. Då blev Dahlins backkollega Zach Bogosian gramse och ville slåss, varpå Hartman kastade handskarna och vräkte ner den betydligt större motståndaren i isen.

Flyers-fansen? De tjöt i förtjusning.

Hopp om playoff

– Ja, det lät som att det älskade det. Jag planerar att bidra med mer av den varan, säger Hartman till AP.

– Det är så jag spelar, jag har gjort likadant hela min karriär och det finns ingen anledning att sluta nu.

Just den här kvällen var Flyers bättre än Sabres även på att spela hockey och vann med 5-2.

Därmed lever en liten strimma av hopp om playoff fortfarande i östra Pennsylvania.

Oskar Lindblom gjorde sitt tolfte mål för säsongen och Robert Hägg hade en assist – precis som Rasmus Dahlin, som inte lät sig bekommas av Hartmans omilda behandling.

Detroit verkar ha tappat sugen helt när Gustav Nyquist försvann till San Jose.

De blev krossade med 8-1 av Montreal i natt – på hemmaplan.

– Jag vet inte vad som hände, men vi spelade riktigt dåligt defensivt och då är man chanslös mot ett lag som Montreal, säger coachen Jeff Blashill till AP.

Ja, särskilt när Andrew Shaw, Max Domi och Jonathan Drouin är på sånt humör som i natt. Shaw fullbordade ett hattrick, Domi stod för två mål och tre assist och Drouin spelade fram till fyra mål.

– Vi hade fantastiskt kul ihop på isen. Det är underbart att spela med de två, säger Shaw.

Inte heller LA Kings verkar ha något kvar i tanken efter trade deadeline. De blev tillplattade med 6-1 av Carolina  i Raleigh i natt.

Lucas Wallmark svarade för en assist.

Hoppsan, storsatsningen i Columbus har inte fått omedelbar verkan.

Blue Jackets – som gick ”all in” innan trade deadline och fyllde ladorna med stjärnglans – förlorade nattens hemmamatch mot Pittsburgh med 5-2.

– Vi måste förstå att vi inte ska ändra på vilka vi är bara för att vi fått in några skickliga spelare. Vi kommer inte ta oss till playoff på skicklighet. Det är fortfarande hårt arbete som gäller, morrar coachen John Tortorella.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

NHL