Expertens ilska mot matchstraffet: ”Väldigt märkligt...”

Publicerad 2017-10-07

Anton Grundel drog på sig ett matchstraff efter en crosschecking mot Brynäs Jonathan Granström.

Ett domslut som ifrågasattes starkt.

– Vi diskuterade om det ens skulle vara en tvåminutare, säger Sanny Lindström i C More.

Det var en fartfylld förstaperiod mellan Färjestad och Brynäs i Löfbergs arena som bjöd på två mål.

Först gav Dick Axelsson hemmalaget ledningen i powerplay med sitt femte mål för säsongen innan gästerna kvitterade bara 32 sekunder senare genom Linus Ölund som gjorde sin första match efter avstängningen på två matcher.

Just snabba mål verkade vara trenden för dagen.

Grundel fick matchstraff

Färjestad rivstartade i mittenperioden med två mål inom loppet av en minut och 19 sekunder när först Jesse Virtanen sköt in ledningsmålet efter 2.33 och Joakim Nygårds fyllde på med trean.

Brynäs gick ut hårt i slutronden för att komma ikapp men hemmalaget stod emot bra. Men när så drygt tio minuter återstod av matchen gick bortalaget ett drömläge.

Färjestads Anton Grundel drog på sig ett matchstraff sedan han crosscheckat Jonathan Granström på hakspetsen.

En bedömning C Mores Sanny Lindström inte riktigt köpte.

– Oj, fem minuter crosschecking. Det är en väldigt hård utvisning. Vi diskuterade om det ens skulle vara en tvåminutare. Jag tycker inte en tvåminutare är något att ifrågasätta men en femminutare i det här läget är en anmärkningsvärt hård bedömning, sa han.

Färjestad redde dock ut underläget och när fem minuter återstod av matchen avgjorde Marcus Nilsson fram till 4–1, vilket också blev slutresultat.