Abrahamsson: Rickard Wallin fick sista ordet

GÄVLE. Färjestad slog tillbaka och har skaffat sig matchboll i kvartsfinalserien.

Och det var Rickard Wallin som fick sista ordet.

I lördags kallades han för en ”jävla docka” av Brynäs sportchef Michael Sundlöv.

I kväll fick Rickard Wallin sin revansch.

18.35 in i den tredje perioden, när alla satt och väntade på förlängningen, sänkte han Brynäs genom att göra avgörande 2–1.

Brynäsbacken Simon Bertilsson drattade på ändan på egen blå linje.

Wallin fick en passning av Christian Berglund och kunde elegant lirka in pucken bakom Thomas Greiss.

Fortsatt grinigt

Fjärde kvartsfinalen mellan lagen blev en riktig kraftmätning.

Det handlade om kamp, kamp och kamp i tre perioder.

Efter det griniga mötet i Karlstad var det här en direkt fortsättning.

Få mål, ändå saknades det inte målchanser, men två bra målvakter (Brynäs Thomas Greiss och Färjestads Alexander Salak) såg till att det blev målsnålt.

Brynäs saknade många tunga offensiva namn – men med tio spelare födda på 1990-talet var hemmalaget klart piggast i den första perioden. Änå var det gästerna som gjorde målet.

Kahnberg i form

Christian Berglunds läckra snurrpassning hittade Per Åslund som enkelt kunde lägga in pucken i tomt mål.

Just Åslund var pigg matchen igenom och var inblandad i det mesta som Färjestad skapade i de två första perioderna.

Hans motsvarighet i Brynäs var Magnus Kahnberg. Den forne skyttekungen har verkligen hittat formen och skapade ständiga problem för Färjestads försvar.

Färjestad drog på sig fem utvisningar i de två första perioderna, utan att Brynäs lyckades utnyttja något av de numerära överlägena.

'Först när Kristofer Berglund kom in på isen kunde Eero Somervuori kvittera till 1–1 i början av den tredje perioden.

Segern innebär att Färjestad kan avgöra på hemmais på onsdag.