Luleå värvar amerikansk forward

avAdam Borg

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Luleå förstärker truppen inför kommande säsong.

Den amerikanske forwarden Austin Farley har skrivit på för klubben.

– Luleå Hockey är en förstklassig organisation som jag verkligen ser fram emot att få komma till, säger han till klubbens hemsida.

Luleå missade kvartsfinalen förra säsongen efter att man förlorat mot Brynäs i åttondelsfinalen. En besvikelse för klubben som är ute efter att gå betydligt längre inför kommande säsong.

Nu har man också gjort klart med förstärkning till kommande säsong. Forwarden Austin Farley, 24, har skrivit på ett tvåårsavtal med klubben.

– Austin Farley är en skicklig och skridskostark forward som har gjort det väldigt bra tillsammans med Björklöven i HockeyAllsvenskan och vi känner att han kommer kunna bredda vår forwardsbesättning på ett bra sätt inför den kommande säsongen, säger sportchefen Stefan Nilsson till hemsidan.

”En förstklassig organisation”

Amerikanen tillbringade förra säsongen i Björklöven där han noterades för 36 poäng på 43 matcher. 24-åringen har dessutom representerat Modo i hockeyallsvenskan.

– Luleå Hockey är en förstklassig organisation som jag verkligen ser fram emot att få komma till. Jag har bara har hört bra saker om föreningen, laget och dess fans och efter jag pratat med tränaren så var det ett enkelt beslut att fatta. Det har alltid varit ett mål för mig att få spela i SHL som är en av de främsta ligorna i Europa med en massa bra spelare, säger Farley.

Luleå bekräftar också att att man förlänger avtalen med sina assisterande tränare Roger Kyrö och Henrik Stridh fram till säsongen 2020/21.

ARTIKELN HANDLAR OM