Enroth storspelade – Örebro jagar plötsligt slutspel

Uppdaterad 2019-02-24 | Publicerad 2019-02-23

Utdömda och avsågade hela säsongen.

Men Örebros fjärde raka seger – och stjärnvärvningen Jhonas Enroths storspel – ger laget plötsligt en realistisk slutspelschans.

– Jag känner mig bra, säger Örebromålvakten i C More efter 3–1-segern.

Brynäs IF

Det började med dubbla segrar mot Djurgården och sedan en övertygande vinst mot Linköping.

Örebro har egentligen aldrig förekommit i några slutspelssamtal, men efter att laget följde upp den senaste tidens succé med att även besegra Brynäs kan ingen räkna ut Närke-laget.

I kvällens match fick Örebro en drömstart.

Redan efter tio minuters spel hade Rodrigo Abols och Kristian Näkyvä gett hemmalaget en 2–0-ledning, innan Ludvig Nilsson lirkade in reduceringen innan första pausvilan.

Bara sex poäng upp

Och det resultatet stod sig – länge.

Anra perioden blev mållös, trots att det knappast saknades chanser åt båda håll, och i tredje perioden hade Brynäs långa stunder en tung press mot Örebromålet i jakten på en kvittering.

Men nye stjärnvärvningen Jhonas Enroth i hemmakassen storspelade och med elva sekunder kvar lyfte Jere Sallinen in 3–1 i öppen kasse.

Nu har Örebro ”bara” sex poäng upp till just Brynäs på slutspelsplats.

– Jag känner mig bra, har spelat mycket i år och känner mig trygg i spelet. Men jag har också ett bra försvarsspel framför mig, säger Enroth i C More.

– Det är kul att vara tillbaka i svensk hockey, tillägger han.