Uppdaterad 2018-05-20 | Publicerad 2018-05-10

Ryssland har imponerat stort under inledningen av ishockey-VM.

Men i mötet mot Tjeckien kom första missräkningen i protokollet.

Detta efter att Tjeckiens David Pastrnak avgjort matchen i förlängningen.

Ryssland har gått som tåget under inledningen av ishockey-VM i Danmark. Efter de tre inledande matcherna stod man på full poäng och hade imponerande 20–0 i målskillnad. Men det skulle det bli ändring på i mötet med Tjeckien.

Efter bara dryga minuten gjorde Nikita Nesterov 1–0 för Ryssland. Men Tjeckien svarade två gånger om och såg till att gå till periodvila med 2–1-ledning efter mål av David Krejci och Dmitrij Jaskin.

I den andra perioden kom Ryssland tillbaka och såg till att det stod 3–3 inför den tredje perioden.

Pastrnak sköt hem segern

Den tredje perioden slutade mållös och förlängning krävdes för att få fram en vinnare i matchen. Tjeckien skapade två fina lägen direkt i inledningen men båda gångerna stod Vasily Koshechkin i vägen i Rysslands-målet.

Men till slut tvingasdes Koshechkin kapitulera. Målvakten räddade första läget från David Pastrnak men forwarden fick tag i returen bakom mål. Väl där skickade han in pucken mot mål igen och via en rysk försvarare vallade han in segermålet i förlängningen.

Stjärnlinan med Pastrnak, Krejci och Jaskin var därmed inblandade i alla fyra målen i Tjeckiens seger.

Tjeckien ligger trots övertidssegern kvar på en femteplats i grupp A, dock bara en poäng efter Slovakien.

Rysslands förlust innebär också att Sverige är det enda laget i gruppen som står på full poäng efter fyra spelade omgångar.