Bekräftat: AIK värvar målvakt från SHL

avHans Abrahamsson, PeO Larsson

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

AIK Hockey fortsätter värva.

Senast in: Johannes Jönsson, målvakt från degraderade SHL-klubben Karlskrona.

– Jag är väldigt revanschsugen efter fjolåret, jag vill vinna betydligt fler matcher än vad jag fick göra förra säsongen, säger han.

Sportbladet avslöjade redan i går att AIK var överens med SHL-meriterade målvakten Johannes Jönsson, 28, som de två senaste säsongerna spelat i Karlskrona. 

Och nu bekräftar AIK på sin hemsida värvningen.

Kan bli fler värvningar

Sportchefen Anders Gozzi är berättar där att den fina starten på säsongskortsförsäljningen gav  tillräckligt med utrymme lösa detta.

– Jämfört vid samma tidpunkt förra året har vi sålt dubbelt så många kort nu (1293 st). Något som möjliggjorde att vi kunde göra den här spelarrekryteringen. Fortsätter folk att köpa säsongskort leder det till större möjligheter att förstärka laget ytterligare, säger Anders Gozzi.

Då får han lämna

Jönsson, som skrivit på för två säsonger, flirtar också ganska rejält med fansen:

– Att få trä på sig AIK-tröjan och spela framför AIK-supportrarna är speciellt men det var hela föreningen som lockade. AIK:s supportrar är en nivå större än SHL, det går inte att jämföra med någonting annat.

AIK har redan två målvakter på kontrakt, Linus Lundin och Erik Källgren. Enligt Sportbladets uppgifter blir det Lundin, 25, som får lämna när Jönsson nu värvats in.

ARTIKELN HANDLAR OM