Kanada till kvartsfinal som bästa grupptvåa

Uppdaterad 2018-02-19 | Publicerad 2018-02-18

Samtidigt som Tre Kronor slog Finland besegrade Kanada värdlandet Sydkorea med 4–0.

Det ger Kanada en kvartsfinalplats som bästa grupptvåa.

Efter en inledande 5–1-seger över Schweiz förlorade Kanadas ishockeyherrar med 2–3 efter förlängning mot Tjeckien i går.

Redan i dag fick de chans till revansch då Sydkorea stod för motståndet i den avslutande gruppspelsmatchen. Och visst blev det kanadensisk seger mot värdlandet, som har flera spelare i laget som är födda i Nordamerika.

Christian Thomas gav Kanada ledningen redan efter 7.37, men sedan dröjde mål nummer 2.

Får möta Finland eller Sydkorea

Med drygt fem minuter kvar av den andra perioden kom det genom Eric O’Dell, som snappade upp en studs i sargen bakom Sydkoreas mål och vispade in 2–0 från nära håll.

Matchen slutade 4–0 sedan Maxim Lapierre och Gilbert Brule nätat i den tredje perioden.

Eftersom Tre Kronor besegrade Finland med 3–1 i grupp C blir Kanada bästa grupptvåa, och de har därmed säkrat en kvartsfinalplats.

Där väntar vinnaren i åttondelsfinalen mellan Finland och Sydkorea.