Skällde ut spelarna i båset – SSK vände 0–2 till 3–2

0-1 efter knappa 13 minuters spel och 0-2 i baken en dryg minut senare.

Då tog Södertäljes Peter Popovic timeout – och skällde ut sina spelare efter noter.

Det gav resultat.

När matchen var slut hade SSK vänt till 3-2 efter förlängning och tagit två livsviktiga poäng i bottenstriden.

0-1 var inte så mycket att säga om.

Både Pierre Hedin och Stefan Bemström satt på botbänken i SSK och Timrå kunde ta ledningen i spel fem mot tre efter vackert klapp klapp-spel.

Blev skogstokig

Men vid 0-2 var Södertäljes defensiv passiviteten personifierad.

Trots att tre SSK-spelare skyddade det egna målet lyckades Martin Sonnenberg vispa in en av flera returer i en tilltrasslad situation – och tränare Peter Popovic reagerade som en tränare bör reagera.

Han blev skogstokig, tog timeout och skällde ut sin spelare efter noter.

”Har skällt lite i paus”

– Vi har spelat bra hemma, men törs fan ingenting där ute nu. Vi vågar inte överbelasta, och vi är så jävla mesiga att det nästan inte finns. Så mesigt det ser ut! Nu får ni fan bestämma er om ni ska vara med i elitserien och tävla, eller om vi ska packa ihop, be om ursäkt och skämmas, dundrade Popovic i båset.

Det gjorde han rätt i.

Efter den första perioden stod sig förvisso 0–2, men i den andra började sakta upphämtningen.

”Otroligt viktiga poäng”

Hemmalagets Patrik Yetman reducerade tidigt i powerplay och gav känning, Petri Pakaslahti kvitterade sedan i mitten av den tredje perioden och när matchen gick till förlängning kunde Jonas Almtorp avgöra efter dryga tre minuters spel – och ge SSK två värdefulla poäng i bottenstriden.

– Det är otroligt viktiga poäng för oss. Men vi måste få till en bättre start i alla matcher framöver, säger matchvinnaren Almtorp till PPV.