Lokomotiv Mora bara ångar på.

I kvällens bortamöte med Björklöven kom tionde raka vinsten.

– Det var en karaktärsseger, säger tränaren Jeremy Colliton.

Ingenting verkar kunna stå i vägen för Mora IK:s framfart för tillfället.

Borta mot Björklöven satt det långt inne, men när matchen var över kunde lagets tränare Jeremy Colliton konstatera att tionde raka segern i hockeyallsvenskan var ett faktum.

– Vi vann matchen i den andra perioden, det var då det vände för oss, säger han på den efterföljande presskonferensen.

Avgjorde sent

Kanadensaren syftade på hur Mora starkt kom tillbaka i den tredje perioden från 0–1 till 3–1-ledning.

Dramatiken i T3 Center var dock långt ifrån över där.

Björklöven svarade två gånger om och kom tillbaka till 3–3, först genom Marcus Jonsson och sedan Jonas Emmerdahl precis i början av den tredje perioden.

Matchen såg ut att gå mot förlängning. Då, med drygt tre minuter kvar av matchen, drog hemmalaget på sig en utvisning som blev matchavgörande.

Mora utnyttjade det numerära överläget när Pierre Engvall tryckte in 3–4 med 57.13 på klockan.

Leder serien klart

Matchen slutade 3–5 efter att Mathias Bromé lagt in det sista målet i öppen kasse.

– Jag är nöjd med hur vi svarade efter att de utjämnade, vi hittade ett sätt att inte ge bort momentum. Det var en bra karaktärsseger för oss, säger Colliton.

Mora leder nu hockeyallsvenskan med hela åtta poäng ned till tvåan Bik Karlskoga.