Tampa Bay kan slå alla tiders NHL-rekord

Fortsätter dominera – sex segrar från 42 år gammalt rekord

Publicerad 2019-03-22

Det är lite tjatigt, men det Tampa Bay pysslar med kräver några rader till.

I natt kom 58:e segern denna säsong – efter tre assist från Victor Hedman – och nu närmar sig laget alla tiders NHL-rekord både i segrar och poäng.

Ja, det har skrivits mer om Tampa Bay än något annat NHL-lag denna vinter. Men eftersom laget är så överlägset och bara vinner och vinner kommer här lite till.

Lightning låg under med 2–3 inför den sista perioden borta mot Carolina, men som så många gånger denna säsong kom laget tillbaka och vände till seger.

Sista perioden slutade 4–0 till den suveräna seriesegraren.

– Vad jag är mest stolt över är hur vi spelade i den tredje perioden, när vi låg under med ett mål. En robust insats, speciellt mot ett lag som desperat spelar för en playoff-plats, säger coachen Jon Cooper.

Victor Hedman bidrog med tre assist och är nu uppe på 52 (11+41) poäng och delar ledningen i den svenska poängligan för backar med Chicagos Erik Gustafsson.

Jagar dubbla rekord

Ytterligare några noteringar efter 6–3-segern:

Nikita Kutjerov blev förste spelare sedan Sidney Crosby 2006/07 att nå 120 poäng under en säsong.

Jon Cooper tog sin 300:e NHL-seger som tränare, i sin 500:e match.

Det var Tampas 58:e seger denna säsong, på 75 matcher, och laget har nu 120 poäng.

Det är framför allt det sista som är så imponerande.

Om Lightning vinner fem av de återstående sju matcherna slår de Detroits Red Wings rekord från 1995/96 på 62 segrar under en säsong.

Och vinner de sex matcher tangerar de alla tiders poängrekord (132) som Montreal Canadiens satte 1976/77 (då 80 matcher jämfört med 82 numera).

Mer från öst:

Boston hade inga problem med bottenlaget New Jersey, trots bortaplan.

5–1 blev det till slut efter att stjärnkedjan Patrice Bergeron, David Pastrnak och Brad Marchand snickrat ihop totalt åtta poäng.

Montreal fixade också en enkelt seger hemma mot New York Islanders. Efter knappt halva matchen stod det 4–0 och då fick ”Isles”-målvakten Thomas Greiss lämna till förmån för Robin Lehner.

Svensken höll nollan resten av matchen, men hans lagkamrater lyckades inte sätta någon puck bakom Carey Price. 4–0 höll sig alltså tiden ut.

Pittsburgh slog Nashville med 2–1 efter straffar i en repris på 2017 års Stanley Cup-final. Sidney Crosby var den ende som lyckades sätta en straff.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se