Målvakten lämnade plötsligt: ”Respekterar beslutet”

avAnton Johansson

Publicerad:
Uppdaterad:

Minatsu Murase, 24, följer med sambon Robin Kovács till Örebro och lämnar därmed Luleå Hockey – en dag efter att SDHL:s transferfönster stängde.

Men mellan Murase och Luleå finns det inget ont blod.

– De har en liten pojke och en familj så jag respekterar beslutet fullt ut, säger Luleås sportchef och tränare Mikael Forsberg.

Landslagsaktuella målvakten Minatsu Murase bekräftade under torsdagskvällen för Sportbladet att hon lämnar Luleå Hockey.

– Jag tycker att det är tråkigt, jag ville såklart fullfölja säsongen. Men det finns inte så mycket jag kan göra, jag klarar mig inte själv här med Caspian (parets son), sade hon då.

Beskedet kom plötsligt. Luleå trodde att Murases sambo, Robin Kovács, skulle lämna för Örebro efter säsongen och att Murase därmed skulle vara kvar säsongen ut.

Sitter lugnt i båten

Klubben försökte hjälpa till med en lösning för att få Murase att spela kvar, men i slutändan tog hon beslutet att avsluta sin tid i klubben.

– Till att börja med är det väldigt tråkigt. Det är en fantastiskt duktig målvakt och en bra tjej som har gjort det väldigt bra för oss i år. Hon har hållit en hög nivå hela tiden, säger Mikael Forsberg och fortsätter:

– Sen om man hoppar ur det här lilla skalet som sportchef och tränare och tänker som människa så respekterar jag ändå beslutet. De har en liten pojke och en familj så jag respekterar det fullt ut.

Att en landslagsaktuell målvakt lämnar en dag efter att transferfönstret stängt är något som kan sätta många lag i problem – men Luleå sitter lugnt i båten.

– Det är ju lite halvsurt. Jag tycker ändå att vi känns starka som grupp. Vi känner ingen oro, säger Forsberg.

Kan ta in förra målvakten

Luleå har redan en stark sista utpost i form av Sara Grahn. För att få bukt på den vakanta målvaktsposten kan Luleå använda sig av Carolin Karlsson, från divison 1-laget Luleå HF 2.

Men det finns också en annan potentiell lösning i förra säsongens målvakt – Maria Omberg.

– Omberg har stått här tidigare och hon är fortfarande skriven i Luleå Hockey. Där finns det en möjlighet. Henne har vi pratat med lite grann tidigare och hon är väldigt positiv om det praktiska med jobb löser sig, säger Forsberg.

Minatsu Murase har fortfarande kontrakt med klubben och kan således användas om det skulle bli aktuellt.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM