HV71 körde över Brynäs i seriefinalen

Publicerad 2019-10-19

Vad kan stoppa HV71 i SDHL? Serieledaren tog sin tionde seger av elva möjliga när man körde över Brynäs med 5–1 i den tidiga seriefinalen hemma i Kinnarps arena.

Brynäs IF
HV71

Jönköpingslaget, som vann skotten med 43–28, tog ledningen med både 1–0 (första perioden) och 2–1 (andra) och när finländskan Sanni Hakala tryckte in 3–1 drygt tre minuter in i den tredje perioden – hennes andra mål för kvällen – vädrade hemmasupportrarna en ny trepoängare.

Poängdrottningen Kennedy Marchment utökade sedan till 4–1 efter 12.54, kanadensiskans 18:e poäng för säsongen.

HV71 har nu tio poäng ner till nya tvåan Djurgården, som gick förbi Brynäs i tabellen efter en 3–0-seger borta mot SDE. Brynäs har dock en match mindre spelad.