Frölunda nära final – efter juniorens fullträff

Publicerad 2019-04-13

Stor succé i grundserien – men måltorka i slutspelet.

Då sköt Samuel Fagemo sitt Frölunda ett stort kliv närmare finalen, och firade genom att nästan hoppa sönder plexiglaset.

– Jag var så jäkla glad. Det var så skönt. Det har varit jobbigt ibland, säger han.

Samuel Fagemo var Frölundas näst bäste målskytt under grundserien med sina 14 mål.

Men i slutspelet har målen lyst med sin frånvaro för 19-åringen.

Fram till i dag.

Sex minuter in den andra perioden mot Luleå lossnade det till sist för junioren då han prickade in 2–0 i powerplay. Hans första slutspelsmål i karriären.

– Jag har inte grubblat så mycket utan trott på mig själv och bara fortsatt att köra. Men det är klart att det har varit jobbigt ibland, säger han.

Mattsson höll nollan

Dessförinnan hade Rhett Rhakhshani gett hemmalaget ledningen i den första perioden då han hittade det bortre krysset bakom Lassinantti.

Luleå jagade sedan kvittering – och saknade inte chanser under matchen. Men Frölundamålvakten Johan Mattsson storspelade än en gång och höll nollan.

26-åringen har nu hållit nollan de senaste 151 minuterna (!) hemma i Scandinavium.

Jacob Moverare fastställde slutresultatet till 3–0 i tom kasse.

Frölunda har nu 3–1 i matcher i semifinalserien och kan avgöra uppe i Luleå på måndag.

– Vi måste spela vår bästa match där, spela ett tajt försvarsspel och bra offensivt.

Finns det någon risk att ni känner att det är klart?
– Absolut inte, det är först till fyra vinster och det går inte att slappna av.