AIK körde över Pantern

Publicerad 2018-11-14

AIK ångar på i hockeyallsvenskan.

Borta mot Pantern tog laget sin fjärde seger på de fem senaste matcherna.

Matchen var avgjord redan i den andra perioden – efter två mål i numerärt underläge.

AIK Ishockey

AIK befäster sin position i toppen av allsvenskan efter att ha besegrat Pantern med 4–0 på bortaplan. I och med att serieledande Oskarshamn förlorade toppmötet mot Leksand ligger lagen nu på samma poäng (37) i tabellen efter 17 spelade matcher.

Daniel Muzito-Bagenda inledde målskyttet i kvällens match i slutet av den första perioden. Men det var i den andra perioden matchen avgjordes.

Två boxplay-mål

Gästerna gjorde tre mål i mellanakten, varav två i numerärt underläge (!).

Först genom Max Lindholm, sedan var det Anton Holms tur att näta i boxplay. Forwardens sjunde mål för säsongen.

Den tredje perioden blev sedan mållös och AIK höll nollan, mycket tack vare AIK:s målvakt Erik Källgren.

22-åringen fick chansen mellan stolparna efter att förstemålvakten Johannes Jönsson skadat sig i tisdags och räddade samtliga 36 skott han fick mot sig.

Det var målrikt på sina håll under kvällens omgång. I Umeå bjöds publiken på elva mål då Björklöven förlorade hemma mot Almtuna med 4–7. Bortalagets Fredrik Forsberg stod för två mål i segern som innebar att Almtunas fem matcher långa förlustsvit på bortaplan bröts.

Karlskrona vann över Södertälje med hela 7–3 på hemmaplan. SSK närmade sig då Måns Lindbäck reducerade till 4–3 halvvägs in i matchen, men KHK svarade med tre raka mål under den andra halvan av matchen.

Vita Hästen besegrade Tingsryd i det viktiga bottenmötet med 4–2. Hemmalaget tappade 2–0 till 2–2 men lyckades vända tillbaka och vinna matchen ändå. Henrik Rommel avslutade målskyttet med sitt åttonde mål för säsongen.

Västerås har haft det tung på bortaplan på sistone. Men i matchen mot Västervik bröts den fyra matcher långa förlustsviten. Sebastian Benker gjorde det matchvinnande målet i tredje perioden. Jesper Johansson spikade sedan slutresultatet till 4–2 i gästernas favör.