Ny seger för Leksand – efter rysare

Publicerad 2018-11-16

Leksand fortsätter skugga Oskarshamn och AIK i toppen av hockeyallsvenskan.

I kväll besegrade man Björklöven i en dramatisk match – mycket tack vare målvakten Axel Brage som stod för en superräddning i slutsekunderna.

– Det blir ren panik egentligen – man flaxar till lite och så fick jag den i vanten, säger han till C More.

Det var ett klassiskt hockeymöte som utspelade sig i Leksand i kväll då Björklöven kom på besök.

Bortalaget inledde bäst men Leksand arbetade sig in i matchen efter den svaga starten.

Mattias Karlsson visade vägen för hemmalaget då han krutade in 1-0 från sin backposition i powerplay i slutet av den första perioden.

”Det är det jag reagerar på”

Även 2-0 kom med en man mer på isen, efter en omdiskuterad situation.

Detta efter att Sebastian Selin störtat på mål och åkt ut för interference på målvakten Axel Brage. Något framförallt Björklövens tränare Joakim Fagervall hade synpunkter på eftersom kollisionen föranleddes av en närkamp med en hemmaspelare.

Även Björklövens målvakt Mattias Pettersson blev pååkt under matchen, då valde domaren att fria.

– Det är mest det jag reagerar på, att det inte är konsekvent, säger Joakim Fagerwall till C More efter matchen.

Brage hjälte i slutsekunderna

Men i slutperioden var det Björklövens tur att leverera i numerärt överläge. Simon Åkerström reducerade då Johan Porsberger avtjänade fyra minuter i utvisningsbåset.

Men närmare kom inte bortalaget – trots att pucken dansade på mållinjen bakom Axel Brage i Leksands-målet i slutminuterna.

Då dök nämligen David Rundqvist upp som en räddande ängel och vispade undan pucken.

Axel Brage fick sedan visa prov på snabba reflexer i slutsekunderna då han gjorde en svettig dubbelräddning och avslutade med att nypa pucken med plockhandsken.

– Det blir ren panik egentligen, man ser att de skjuter åt det hållet och så försöker man flaxa till lite och så fick jag den i vanten. Så det var ganska skönt, säger Axel Brage till C More.

Leksand har nu vunnit åtta av de tio senaste matcherna.