Flyers tunga förlust i slutspelsjakten

Tappade 5–2-ledning i galen match

avPer Bjurman

NEW YORK. Philadelphia Flyers slutspelsdrömmar kan ha dött i natt.

Trots ett hattrick av James van Riemsdyk förlorade de själva en galen match i Toronto med 7-6 – samtidigt som en makalös Sergej Bobrovsky såg till att Columbus nollade Carolina.

I och med det är det plötsligt sju poäng upp till strecket.

– Nu har vi inte så många patroner kvar i magasinet, konstaterar en besviken van Riemsdyk.

Det är inte mer än några dygn sedan Flyers bara var tre poäng från sista wild card-platsen i den östra tabellen, men trots att gammalt tvåpoängssystem fortfarande gäller kan det gå förödande fort i NHL.

Förlusten mot Maple Leafs i natt var den andra raka och eftersom de närmaste konkurrenterna i streckracet samtidigt haft fräckheten att vinna sina matcher har gapet alltså vuxit till sju poäng.

Det blir mycket svårt att täppa till med bara elva matcher kvar.

– Ja, det här svider. Nu har vi inte så många patroner kvar i magasinet. Vi måste få till en väldigt lyckad push och vinna resten av matcherna, säger James van Riemsdyk till Philly.com.

Foto: Frank Gunn / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

Två assist av Nylander

Om de spelar som i sina bästa stunder i natt kan det – kanske – gå. Faktum är att de hade ledningen med både 3-1 och 5-2 och Riemsdyk själv var så het att han fullbordade ett hattrick. Men Leafs – St. Patrick’s-helgen till ära skrudade i  grönvita matchställ – visade att de å sin sida är extremt angelägna om att jaga ifatt Boston på andraplatsen i Atlantic-divisionen och kvitterade i början av tredje. Sedan avgjorde Auston Matthews med två snabba mål i slutet av samma period – först på assist från en uppoffrande William Nylander (som också spelade fram till ett mål i första perioden), sedan från Andreas Johnsson.

Stoppade 46 skott

Värst av allt för Flyers: Columbus lyckades samtidigt nypa till Carolina med 3-0 hemma i Nationwide Arena. Trots att de, enligt egen utsago, inte alls spelade särskilt bra. Det var keepern Sergej Bobrovsky som stod för en Vezina Trophy-värdig insats, stoppade 46 skott och höll nollan.

Det sved även för Montreal, som nu befinner sig under strecket – två poäng bakom Columbus och Carolina. De måste vinna lördagskvällens hemmamatch mot Chicago, annars kan de också börja halka efter.

Robert Hägg hade för övrigt en assist för Flyers.


Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM