De som säger att grundserien bara är en transportsträcka kan inte ha varit i Skellefteå Kraft Arena i kväll.

I en sanslöst svängig match vann Skellefteå till slut med 5–4.

– Vi ger bort matchen, sa Kenny Jönsson efteråt.

Det svänger i hockeyns elitserie redan från första omgången. Kom inte och säg något annat.

Länge så det ut som om Rögle fått precis den där starten som en nykomling behöver i elitserien. 1–0 kom efter bara 3.06 efter att ett skott utifrån slank in mellan benskydden på Andreas Hadelöv.

Då uppträdde Skellefteå förvirrat, passivt och det var lätt att tro att det var hemmalaget som var nykomlingar i högsta serien.

– Det var mest bara att tycka till den, sa Sebastian Karlsson om sitt mål till ppv i pausen.

Mål i box play

Rögle fortsatte att spela respektlöst. Tunga nyförvärvet Mathias Tjärnqvist gjorde 2–0 i början av andra perioden och när Peter Lorenzon utökade ledningen till 3–0 i början av den tredje såg matchen avgjord ut.

Då vaknade Skellefteå.

44.33 kom hemmalagets första mål. I numerärt underläge.

Åtta minuter senare satte de svartgula in en spurt av modell större. På två och en halv minut gjorde Skellefteå tre mål och gick fram till en 4–3-ledning inför en jublande, gungande hemmapublik som knappt trodde sina ögon.

Skellefteå starkast i förlängning

En minut senare drog hemmalaget på sig en utvisning och då hände det som brukar hända i sådana här matcher. En kvittering från bortalaget kom.

Men i förlängningen var det Skellefteå som var starkast. Efter bara 48 sekunder kunde Jyri Marttinen sätta vinstmålet bakom Christopher Nihlstorp.

Bonuspoängen till de svartgula och åtminstone en poäng för nykomlingarna Rögle.

– Vi bjuder in dem i vårt power play och sedan är det i gång. Vi ger bort matchen, sa Rögles lagkapten Kenny Jönsson besviket till ppv efter matchen.