I mötet med Tyskland kom nästa storförlust för debutanterna.

Efter 1–6-förlusten har man den tunga målskillnaden 2–29 efter fyra matcher.

Sydkorea gör sitt första A-VM i ishockey-VM i Danmark. Men debutanterna har haft det minst sagt tufft.

1–8 mot Finland, 0–10 mot Kanada och 0–5 mot Lettland.

Det var Sydkoreas förlustrad inför mötet med nästjumbon Tyskland. Men inte heller i grupp B:s bottenmöte skulle debutanterna ha någon större chans.

Leon Draisaitl gav Tyskland ledningen med 1–0 i den första perioden. Där och då var ändå Sydkorea med i matchen men i den andra perioden skulle Tyskland stänga butiken.

Brock Radunske tröstmålade

Efter tre tyska mål i mittenakten av Yasin Ehliz, Patrick Hager och Frederik Tiffels kunde sedan Tyskland gå upp till en 6–0-ledning i den tredje perioden. Då lyckades till slut Sydkorea spräcka målnollan. Brock Radunske styrde in 6–1 och gjorde Sydkoreas andra mål i turneringen.

Den tyska segern innebär att man går förbi både Norge och Danmark i tabellen. Detta med en match mer spelad. För Sydkorea är det fortsatt tungt. Laget ligger klart sist i grupp B på noll poäng med målskillnaden 2–29.

Vitryssland sparkade förbundskaptenen, kanadensaren Dave Lewis, efter de tre inledande storförlusterna i ishockey-VM. Inför mötet med Schweiz var det istället assisterande coachen Segej Pusjkov som hade huvudansvaret.

Att det var Pusjkov istället för Lewis i båset hjälpte dock föga för Vitryssland.

Efter en målrik första period och lika läge 2–2, drog sedan Schweiz ifrån. Precis innan den andra perioden var slut gjorde Joel Vermin sitt andra mål för dagen och såg till att Schweiz var i ledning med 3–2 inför den sista perioden. Schweiz gick sedan ifrån och kunde vinna med klara 5–2 och haka på i toppen av grupp A.