Blev pappa – nu gör Zucker ALLA Wild-mål

Publicerad 2017-11-12

Han blev pappa den 27 oktober.

Efter det har Minnesotas Jason Zucker skjutit skarpt även i hockeyrinkarna.

I natt gjorde han matchens enda mål mot Philadelphia – och har nu stått för samtliga Wild-mål under de tre senaste bortamatcherna.

– Dörrarna är låsta. Du är aldrig välkommen hem igen, tvittrade hustrun Carly under matchen.

NHL:s hetaste spelare just nu? Jason Zucker, Minnesota Wild.

Han följde upp hattricket senast (3–0 borta mot Montreal) genom att i natt åter bli matchens ende målskytt, nu mot Philadelphia Flyers borta.

Zuckers mål kom efter 1.08 av den tredje perioden och sedan skötte målvakten Devan Dubnyk resten och höll nollan för andra matchen i rad.

– Då jag såg honom jubla tänkte jag bara: du måste skämta med mig, säger Wild-keepern om Zucker.

”Glad att vi har en...”

– I slutändan behöver du mål för att vinna ishockeymatcher. Jag är glad att vi i alla fall har en i laget som kan göra mål, säger lagkamraten Nino Niedereiter med ett leende.

Ja, för innan hattricket mot Montreal gjorde Jason Zucker även Minnesotas båda mål i 2–4-förlusten borta mot Toronto.

Därmed har den 25-årige amerikanen alltså gjort Wilds samtliga mål under den senaste veckan!

– Nej, inte en chans, säger Zucker själv på frågan om han upplevt en liknande svit tidigare.

Humoristisk tweet av hustrun

Förklaringen till framgången?

Kanske för att hans hustru Carly födde sonen Hendrix den 27 oktober.

Då tvittrade Jason i alla fall:

”Välkommen till världen, Hendrix Scott! Vi är så hänförda att ha dig. Vi älskar dig så mycket! Alla är lyckliga och mår bra”

Under matchen tvittrade även sport- och nöjesjournalisten Carly Zucker, förstås Wild-supporter, humoristiskt om äkta mannens glödheta form på bortaturnén:

”Dörren är låst. Det har varit en bra resa, min man, men du är aldrig välkommen hem igen”

Men hemåt ska han.

Jason Zucker och Wild vänder nämligen nu, efter de tre bortamatcherna, till Minnesota för ett returmöte med Philadelphia på tisdag.

The doors are locked. It's been a good run, husband, but you're never allowed home

Chicago vände ett 1–3-underläge borta mot Carolina och vann med 4–3 efter förlängning.

Det var mycket prestige i matchen då Hurricanes har fem spelare som var med i Blackhawks Stanley Cup-vinnande lag 2015 inkluderat målvakten Scott Darling.

Men Darling fick i natt ge sig mot svenske Anton Forsberg som räddade 35 skott och tog första segern i Chicago-tröjan.

I Little Caesars Arena i Detroit hann det bara gå en drygt en minut när Columbus back Markus Nutivaara tappade balansen, gled rakt in i linjedomaren David Brisebois som föll handlöst på isen.

Brisebois fick smällen på underbenen, föll, slog i axeln, ryggen och huvudet i isen. Han blev liggande i ett par minuter innan han på egen hand tog sig ut för en läkarkontroll.

Några minuter senare återvände Brisebois och fortsatte döma till stort jubel bland de drygt 20 000 i arenan.

Matchen stod 1–1 efter 65 minuters spel. Sedan krävdes 18 (!) straffar innan Jack Johnson avgjorde för Columbus.

För andra natten i rad var Toronto Maple Leafs starkare än Boston Bruins i original six-mötet. Hemmasegern med 3–2 efter förlängning följdes upp med en imponerande 4–1-vinst i TD Garden i Boston.

Reservmålvakten Curtis McElhinney glänste och räddade 38 av de 39 skotten.

New York Islanders skrällde och vann med 5–2 borta mot St Louis. Lagkaptenen John Tavares inledde målskyttet med sitt 13:e för säsongen.

New Jersey är ett vinnarlag igen. Det blev 2–1 hemma mot Florida efter att Kyle Palmieri satt den avgörande kassen.

Även Montreal vann med 2–1 – efter förlängning. Max Pacioretty avgjorde, karriärens tionde mål i sudden death för hans del.