”En rolig V86-spik mot klara favoriten”

Marios Supernytt: • Experten synar V86 på Bergsåker och Solvalla den 19 februari • Spik • Drag • Superkusken med mera

avTrav365

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TR BILD

Sportbladet-experten Mario ”Super-Mario” Lipovac har gjort succé och spelat in flera miljoner till andelsköparna.

Inför varje V75- och V86-omgång synar ”Super-Mario” omgångarna.

Här är Marios Supernytt inför V86 på Bergsåker och Solvalla den 19 februari.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V86. [Extern länk]


Superspiken

I femte avdelningen får vi se ett fyraåringslopp där jag hittat kvällens ”superspik”. Det är inte favorit utan Nicklas Westerholms fina 8 Knifetown Hall (V86-5) som jag jagat på slutet.

Jag singelstreckade honom på Axevalla på nyårsafton men då var han bara tråkig och dålig. Efteråt har han gjort två bra lopp och senast avancerade han fram utvändigt om ledaren med varvet kvar, satte klorna i ledaren och gick mot seger när en smygkörd fick lucka och slog av honom kort innan mål. Det känns som att formen är på topp och att han står på tur för en seger, han är nedstruken två spår i kväll vilket är ett stort plus och fixar Westerholm resan tror jag han är starkast. Rolig spik mot den klara favoriten!

Bortglömda hästen

I stoloppet på Solvalla har jag hittat hästen ni inte får glömma bort, det är4 Roly Poly (V86-2) som det var lite snack om näst senast på V75. Hon hade ett jobbigt läge då och kom aldrig in i matchen. Senast visade hon lite uppåtform igen och denna gång hoppar Carl Johan Jepson upp som visat att de trivs med varandra. Från ett bra utgångsläge kommer hon få en bra resa och med klaff blir hon att räkna med.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V86. [Extern länk]


Superkusken

”Superkusken”-dressen i kväll får Örjan Kihlström ta på sig, han kör två klara favoriter och ett roligt drag som kan vinna. Vet att Örjan haft problem med ryggen och stått över en del tävlingar men vi hoppas han är kry och tillbaka i kväll. Går igenom hans chanser här under.

5 Carisma Sisu (V86-3) blir mycket klar favorit och det köper jag inte. Visst var hon bra efter mycket jobb i spåren senast men hon brukar inte vinna ihjäl sig. Jag vill se henne göra flera bra lopp innan jag går rakt ut på henne. Det vankas dessutom svar invändigt och då kan det bli ett tungt lopp. Plockas med om man garderar, men glöm inte mitt drag.

9 Fighter Marke (V86-6) får Örjan i sulkyn och det känns mycket intressant. Hästen har inte vunnit på Solvalla men det kan Örjan ändra på tror jag. Han har visat att han kan avsluta vasst med rygglopp och Örjan är specialist på att ge just dessa lopp. Får inte favoriten ”fuska” bort för mycket då kan han komma in i matchen.

4 Eicas (V86-8) står verkligen på tur för seger efter många starka insatser. Han möter ett lämpligt motstånd och det känns som att han går ner i klass nu. Dock har han startat på Solvalla tjugonio gånger och inte vunnit än vilket är anmärkningsvärt. Ska han spräcka den tråkiga trenden i kväll? Kan vara så och han ska med om man garderar.

Hetaste utrustningsändringen

1 Vanessa F.B. (V86-1) låter det mycket bra på inför i kväll. Hon har lopp i kroppen efter liten paus och har lottats till ett bra utgångsläge. Man sätter på ett googles huvudlag för första gången och en jänkarvagn vilket är en riktig maxning. Faller det väl ut kan hon spåra detta runt om, men det kan även slå åt fel håll och då kan hon bli för het och slösa för mycket krafter.

Förutsättningarna

Dags för veckans V86-omgång och denna gången delar Bergsåker och Solvalla på kalaset. Omgången ser mycket intressant ut på förhand och det finns inga helt givna singelstreck om ni frågar mig. Jag har hittat ett singelstreck som är andrahandare, har jagat hästen på slutet och nu är det dags för seger. Den bortglömda hästen hittar vi på Solvalla där stona ska göra upp, hon kan få en bra resa och blir farlig då. På Bergsåker ska det vara runt nollan och uppehåll och på Solvalla blir det några plusgrader och uppehåll, det gör att förutsättningarna borde vara bra. Stort lycka till på liret!


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V86. [Extern länk]


Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

V86

Trav