Jag spikar – och han håller i hammaren

Micke Nybrink synar V75-omgången på Åby lopp för lopp – lördag 2 februari

Foto: MIKAEL ROSENQUIST/TR BILD
Micke Nybrink spikar Wingait C.H..
TRAV

Han har läget, startsnabbheten och formen.

Spets och slut eller rygg ledaren och pang?

Jag spikar och bryr mig faktiskt inte, det får Persson lösa.

Stefan håller i hammaren.


ANNONS: Trea och fyra på vinstlistan i lördags på V75 – här kan du ta rygg på Sportbladets experter på ATG Tillsammans. [Extern länk]


V75-finaler igen, tiden går fort när man har roligt och räknar in vinnare som Niras Bumblebee och allt vad de heter. Jisses vad jag är bra, kusligt bra – någon gång om året i alla fall. Sen inser jag att de flesta såna spikar är ganska idiotiska.

Men hur ska man annars kunna vinna stort med en liten insats? Fattiga killar får köpa in sig med taskiga kort och hoppas på en sanslös flop.

Som spelare gäller det också att ständigt jobba med sitt eget psyke, att ha en släng av hybris och lida av övertro på sig själv. Läs på, lyssna inte för mycket på andra och torska på egna drag. Det är nummer ett. Inbilla dig att du vet och att alla de andra är korkade.

Synar och går emot

V75-1: Southwind Feji kan vinna, trots att hon går ut från dubbla tillägg på en bana med dubbla open stretch. Men var hon verkligen så bra senast?

Nja, jag säger syn och går emot. Hon får göra mycket jobb och blir överspelad. Antingen vinner Okaloosa Bell från spets eller rygg ledaren eller så smyger Wild Love (hon är otroligt fin) med i rygg på storfavoriten och blåser förbi.

Låst på två utan att ta med Southwind... för hon vinner i ­alla fall inte alla starter. Jaja.

V75-2: Night Brodde var sanslöst bra senast, de andra såg ut som sopor när Lugauer gasade undan sista biten. Det kan vara så enkelt att tysken bombar sönder allt igen. Men dansken Cody är jag också svag för.

Han borde kunna köras till ledningen, alla släpper ju när vi är på Åby, och sen är han extremt svår att passera. Skallen verkar vara hans mest dödliga vapen.

V75-3: Veckans stora idé hittade jag genom att blunda och peka i startlistan. Så kanske ni tror när jag säger att Wingait C.H. vinner det här vidöppna loppet? Men nej, det här är väl underbyggt.

Stefan Perssons startkanon glänste från spets på V86 näst senast och avslutade strålande i ett V75-lopp senast, från kön. Här står det spets eller rygg ledaren i programmet och om han inte slåss om segern fattar jag ingenting.

Två givna

V75-4: Säger gärna pass men vill lyfta fram två givna. Maggie Cash möter hårdare hästar men speedar vasst och körs av trollkarlen Carl Johan Jepson, en av Sveriges bästa kuskar.

Han är lite som en rallyförare, full gas med bredsladd och ­ändå full koll hela tiden.

Björn Goop på Peder Mykla är också oerhört intressant, springspår på tillägg med fem hästar på start innebär att det smäller direkt.

Leder länge?

V75-5: Ett kanonlopp där jag vill höja ett varningens finger för Vincent Chase som blir allt bättre. Annars leder väl Sebastian Journey länge.

V75-6: Dante Boko i spets och Zenit Brick i dödens, förr eller senare. Bakom smyger Sorbet och sen undrar jag om de inte står still när han speedar loss sista 300. Jag spikar i alla fall.

V75-7: Olle Rols plockade ner Disco Volante från dödens näst senast och gör det nog igen.

Senast var Olle nästan som en vanlig häst, banan passade inte.

Nu räknar jag med att han fnyser åt mjölksyran och krigar ner allt.

Om inte satsar jag en slant på att tröge sluggern Velvet Gio vinner.

Helgens tips

1. 3 Wingait C.H. (Åby, V75-3)

Kanonform, perfekt läge. Roliga draget.

2. 1 Okaloosa Bell (Åby, V75-1)

Härlig inställning. Får -loppet. Varning.

3. 9 Sorbet (Åby, V75-6) Ruskigt vass på speed. Borde knäppa dom.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 1, 12 (11–4)

V75-2: 6, 11, 8 (4–1)

V75-3: 3 Wingait C.H. (9–4)

V75-4: Alla 13 hästarna (4–15)

V75-5: 1, 2, 10, 3, 6, 12 (8–5)

V75-6: 9 Sorbet (10–4)

V75-7: 10, 4 (3–2)

936 rader/468 kronor

Här är de fem högsta V75-vinsterna 00:35

avMicke Nybrink

ARTIKELN HANDLAR OM