Satsade 27 kronor på V75 – vann 1,9 miljoner

81-årige Willy berättar om det osannolika: ”Jag vill inte låta kaxig...”

avAndreas Örtengren

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: Privat
Willy Johansson, 81.

Pensionären och småspelaren Willy Johansson, 81, från Avesta satsade 27 kronor på lördagens V75-jackpott och lyckades hitta alla vinnarna.

Det osannolika systemet spikade fyra åttor i inledningen - och vinsten blev 1,9 miljoner kronor.

– Alla tv-experter kan slänga sig i väggen. Jag lyssnar aldrig på dom, säger den nyblivne miljonvinnaren till Trav365.

Under lördagen var det upplagt för hög utdelning när man på Bergsåker hade en så kallad multijackpott. Omsättningen stannade på 164 miljoner kronor. Totalt lyckades 57,19 system hitta alla rätt och utdelningen stannade på 1,8 miljoner kronor.

En av de mer osannolika vinsterna vi hört talas om måste vara när stamkunden Willy Johansson från Avesta lyckades sätta sjuan, med en insats på 27 kronor. De fyra första avdelningarna vanns av åttor - och Willy spikade allihop på sitt lilla system.

– Jag trodde mycket på alla hästarna jag spikade. Jag lyssnar aldrig på vad tv-experter säger utan går alltid min egen väg. Självklart är det fantastiskt att vinna så här mycket pengar, säger Willy och fortsätter berätta om lördagskvällen:

– Jag var ute på en restaurang under eftermiddagen och där visade dom mest golf på tv:n. Jag fick springa till Coop som ligger bredvid och kolla på loppen. Jag såg när Ringostarr Treb vann och det var en otrolig känsla.

”Aldrig sett något liknande”

Willy Johansson är en trogen stamkund i butiken ”Trav In Direkten” som ligger i centrala Avesta. Ägaren av butiken Johnny Wärnberg berättar om systemet.

– Jag träffade faktiskt Johnny på restaurangen här i Avesta efter att han vunnit och jag har aldrig under alla mina år sett en liknande vinst. Detta är ju något helt unikt att spela på det här sättet och vinna så mycket.

– Att dessutom inleda med fyra spikar på åttor som alla vinner är ju så otroligt att det inte är klokt. Det blev lite turbulent när folk i restaurangen insåg att han vunnit så mycket och det är jättekul för honom. Butiken har vunnit stort förr men aldrig på det här sättet.

”Spelar för små summor”

Den nyblivne miljonären Willy är en småspelare som aldrig satsar några stora summor. Han är mycket travintresserad och vinsten kommer väl till pass då han har fyra barn och tolv barnbarn.

– Det är svårt att veta vad man ska göra med så mycket pengar men en hel del går förstås till barn och barnbarn. Jag bor själv i en liten etta med kokvrå, så kanske jag byter upp mig till något lite större, säger han och fortsätter:

– Jag brukar spela för små summor och gå på mina egna idéer. Jag vill inte satsa stora summor utan det här är lagom för mig. En gång vann jag 84 000 kronor på V64 men annars är det bara mindre summor som kommit in.

Vad tänkte du när du insåg att du vunnit?

– Jag blev jätteglad och gick tillbaka till restaurangen och unnade mig en öl. Många i lokalen uppmärksammade att jag vunnit, men det var ju lördagskväll och många var ju lite berusade.

Men hur kunde du spika fyra åttor i inledningen?

– I den första avdelningen trodde jag Björn Goop skulle lösa det och det gjorde han. I den andra så tyckte jag att Björs Frej var spelvärd i förhållande till kapacitet. De andra spikarna var också helt givna för mig.

– Jag vill inte låta kaxig men jag hade faktiskt kunnat spika även i den femte avdelningen. Jag trodde mycket på Highspeed Dynamite där men tog till slut tre hästar.

”Trodde inte värdet skulle bli så högt”

Efter att Peter G Norman lyckats lotsa in fyraprocentaren All Star till seger i den sjätte avdelningen översteg värdet 200 000 kronor. Men att utdelningen skulle bli så här hög kunde Willy aldrig drömma om.

– Nej, aldrig. Jag trodde inte att det skulle vara värt så mycket. Jag tyckte faktiskt inte att raden var så svår. Sexorna gav inte så mycket, men sjuorna var verkligen överbetalda.

Du stod alltså och jobbade in sjuan i Coop-butiken?

– Ja, jag var där och såg när Wilhelm Paal lyckades vinna den sista avdelningen med Ringostarr Treb. Jag blev jätteglad och det är svårt att ta in att vinna så här mycket pengar.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

V75

Avesta

Coop

Hästar

Spel