Strök fel häst på V75 – snuvades på 7 rätt

Hans, 66: Det känns lite taskigt • Spelbolaget om missen: Detta ska inte ske

avDaniel Söderbäck

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: PRIVAT
Hans Halvarsson, 66, driver spelbutiken Jürss Spel och Tobak i Katrineholm.

Dataskärmen i spelbutiken hade strukit fel häst på V75.

Då snuvades Hans Halvarsson, 66, och hans kunder på sju rätt och totalt 66 096 kronor att dela på.

– Det känns lite taskigt, säger han till Trav365.

– Vi måste utreda händelseförloppet, detta ska inte ske, säger Camilla Filipsson, presschef på ATG.

Under söndagen avgjordes V75 från Norge och Jarlsberg.

I 27 år har 66-årige Hans Halvarsson drivit spelbutiken Jürss Spel och Tobak i Katrineholm.

Sin vana trogen satte han sig på morgonen för att göra butikens andelssystem till V75-omgången.

– Jag hade gjort ett system klart och gjorde som jag alltid brukar göra, jag kollade om det hade kommit upp några nya strykningar, säger han till Trav365.

”Fick sju kronor per andel”

Hans Halvarsson använde informationen på butikens ”Väggskärmar”, där alla startlistor står på digitala skärmar och klockan var mellan åtta och halv nio på söndagsmorgonen.

Då upptäckte han att favoriten i V75-5 var struken, 2 Volnik du Kras med Pietro Gubellini.

– Mitt system hade givit sju rätt och totalt 66 096 kronor och 27 andelsägare 2 448 kronor vardera. Nu fick jag göra om hela mitt system eftersom det stod att Volnik du Kras var struken, säger Hans och tillägger:

– Jag ersatte Volnik du Kras med 7 Zaire Wise As som spik. Systemet gav i stället bara sju kronor tillbaka per andel, då jag fick plocka bort hästar.

Problemet var bara att informationen på ”Väggskärmarna” var fel.

Foto: PRIVAT
2 Volnik du Kras (inringad) stod markerad som struken under söndagsförmiddagen.

”Det är olyckligt”

På bilderna som Trav365 tagit del av syns det att startlistorna inte var korrekta och dessutom kom i oordning. Exempelvis var 2 Volnik du Kras struken i V75-4, hästen startade i V75-5. Klockan 12.15 kommunicerade ATG ut korrekt information under söndagen, med två timmar och 45 minuter till spelstopp. Rätt häst som skulle strykas var i stället 2 Doremi i V75-4. Volnik du Kras startade i loppet och vann.

– ATG hade problem med informationen från Jarlsberg på väggtidningarna hos ombuden. Rätt information kom upp ‪klockan 12.15‬ och det kommunicerades även ut via atg.se, säger Camilla Filipsson, presschef på ATG.

– För de som blev informerade i tid fanns det möjlighet att annullera spelen fram till spelstart, men det fanns säkert personer som inte hann ta del av rättelsen. Det är olyckligt. Och man är välkommen att höra av sig till oss med frågor, fortsätter hon.

”Det är vår drivfjäder”

Hans Halvarsson upptäckte inte felet med strykningen förrän efter spelstopp då han arbetade ensam i spelbutiken under söndagen och hade då ingen möjlighet att annullera sitt spel för att lämna in det ”rätta” spelet.

– Man önskar ju att ATG kunde meddela detta bättre till oss som jobbar i butiken och kunderna, till exempel via spelkanalen som finns i butikerna.

– Det känns taskigt, för mig är det alltid kanon när en spelbutik når en hyfsad vinst. Det är vår drivfjäder att lyckas med spelen. Att jag sumpar två andelar, det överlever jag. I det här fallet sätter man ett bra spel och kunderna, som företrädesvis är småspelare, för en fin slant tillbaka.

Vad vill du ska hända nu?

– Önskan är att man skulle få vinstpengarna, men det är svårt eftersom spelet inte gjordes.

På ATG beklagar man det inträffade.

– Visserligen låg rätt information på ATG.se men det är ingen ursäkt. Vi måste utreda händelseförloppet, detta ska inte ske. Vi har en dialog med våra underleverantörer. Det är naturligtvis väldigt olyckligt att det har inträffat, säger Camilla Filipsson.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Trav

Spel

Hästar

ATG